ADD-boss: Russiske hackerafsløringer er storpolitik

Direktør i Anti Doping Danmark tager russiske hacker-afsløringer roligt.

Direktør i Anti Doping Danmark, Michael Ask, mener russiske hackerafsløringer af OL-atleter er storpolitik. Scanpix/Asger Ladefoged Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Den danske svømmer Jeanette Ottesen blev fredag aften involveret i de seneste hackerafsløringer af atleters data fra OL i Rio.

Det bliver dog taget med knusende ro hos Anti Doping Danmark (ADD), hvor nyheden ikke kommer bag på direktør Michael Ask.

- Det kommer ikke bag på mig overhovedet. Vi kan se et mønster. Den russiske hackergruppe lækker lidt efter lidt, siger Michael Ask til DR.

Direktøren vil ikke afvise, at der vil komme flere danske navne frem i sagen i den kommende tid, men man skal ikke forvente dopingsager omhandlende snyd i det materiale, der givetvis bliver offentliggjort.

- Der kommer ingen afsløringer, for der er ingen oplysninger om doping i de her data. Så havde I allerede hørt om det, siger direktøren.

Forleden var det den danske svømmer Pernille Blume, der fik sine data fra OL offentliggjort, og de viste, at Blume indtog astmamidlet terbutalin, hvilket hun har dispensation til at bruge.

Fredag var det så Jeanette Ottesens tur til at blive lagt frem på hackergruppen Fancy Bears hjemmeside.

Her fremgik det, at Ottesen to gange under OL blev testet positiv for brug af samme stof, som Jeanette Ottesen også har dispensation til at bruge frem til juni 2018.

Materialet er hacket fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada), hvor systemet Adams indeholder informationer om diverse atleter fra deres læger.

Michael Ask er dog sikker på, at det hele handler om storpolitik.

- Det er storpolitik. Rusland forsøger at bruge de her oplysninger til at kaste smuds på den del af verden, der har været særdeles kritiske over for, at OL-komitéen tillod russerne at deltage i OL, siger han til DR.

/ritzau/