Årets Sportsnavn greb ud efter miraklet

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

Til stående klapsalver fra hele Jyske Bank Boxen fik triatlen Camilla Pedersen lørdag aften prisen som Årets Sportsperson efter at være kommet igen fra et livstruende uheld.

At komme igen efter et stort nederlag er altid helhjertet beundring værd. Men at gøre det, når både liv og helbred har været sat på spil, er al ære, honnør og respekt værd.

Camilla Pedersen fik da også fortjent anerkendelse som Årets Sportsperson, netop for at have viljestyrke nok til at komme tilbage på et niveau før det voldsomme uheld, der sendte triatleten 19 dage i koma og i realiteten kunne have invalideret hende.

Det, der en lang overgang lignede slutpunktum for en ellers yderst lovende sportskarriere, blev i stedet en både beundringsværdig og lærerig påmindelse for os alle om, at man aldrig må opgive håbet. Selv når det ser allersortest ud.

I september måned rejste Pedersen til Kina og vendte hjem med et VM i langdistance. Det var et år efter Camilla Pedersen lå i koma, og ingen reelt kunne forudse, om hun overhovedet ville får sin førlighed igen.

Lægerne havde stillet den 31-årige sportskvinde i udsigt, at hendes liv kunne komme til at udspille sig fra rullestolshøjde. Og ingen kunne præcist foruddiskontere, om Camilla Pedersen ville få både fysik og psyke til at spille sammen igen.

De første skridt var da også vaklende og langt fra den styrke, hun har haft for vane at vise frem. Men som et vidnesbyrd om Pedersens jernfysik, skæbnens milde lune og hendes stædige insisteren på at ville sin sport igen, fik danskerne altså triatleten tilbage på højeste niveau.