Aalborgs mestre lærer af tæsk mod verdensklassehold

Aalborg har tabt fire kampe mod Barcelona og PSG, men Aalborg-spillerne suger til sig fra verdens bedste.

Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard krydsede klinger igen, da Aalborg hjemme tabte mod Paris Saint-Germain i Champions League. René Schütze/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Man taler i topsport ofte om vigtigheden af de små detaljer, og det kan håndboldherrerne fra Aalborg nikke genkendende til.

De danske mestre har på det seneste tabt fire kampe i træk i Champions League, men det har ikke ødelagt humøret i Aalborg.

Modstanden har da også været fra øverste hylde i fire kampe mod henholdsvis FC Barcelona og Paris Saint-Germain.

Søndag var Buster Juul med til at tabe hæderligt med 29-32 i Aalborg, mens nordjyderne blev kørt over i Paris i det modsatte opgør og tabte med 13 mål.

- Vi var bedre forberedt på deres offensive og defensive metoder. Det flaskede sig i første halvleg, hvor de var nødt til at lave lidt om på deres offensiv.

- Vi havde også 5000 tilskuere i ryggen, siger Buster Juul.

Mens forskellen i niveau i Paris var udpræget, så var hjemmekampen mere lige, men hver gang Aalborg var lige ved at få kontakt, så sørgede gæsterne hurtigt for at skabe lidt afstand igen.

- De har den der famøse knap, de kan skrue lidt på, føler man. Pludselig har de lige en kombination, hvor bolden sidder millimeterpræcist, og så scorer de og kommer foran med to mål.

- Det var alle deres små kombinationer, der gjorde, at vi ikke lige kunne få helt kontakt. Det var frustrerende, men det er jo også det, de får deres penge for, siger fløjspilleren fra Aalborg.

Han forsøger at forklare, hvordan forskellen opleves, når man spiller mod verdens bedste håndboldspillere.

- Mikkel (Hansen, red.) spiller lige en bold, der sidder lige i handsken på Kamil Syprzak, og Sander (Sagosen, red.) tørrer så fuldstændig vores forsvar.

- Det er alle de små kombinationer og deres spidskompetencer enkeltvis, som går op i en højere enhed, siger Buster Juul.

Ifølge Aalborg-træner Stefan Madsen er det kampe mod de bedste, som udvikler det danske mesterhold.

- Vi tager intensitet og fysisk nerve med fra de her kampe. Når vi møder de her hold, så bliver vi straffet for hver eneste lille fejl, og det skærper opmærksomheden generelt.

- Selv om vi har tabt fire kampe i træk, så har vi præsteret på et højt niveau, og det avler selvtillid, siger Stefan Madsen.

Aalborg møder i næste runde Flensburg-Handewitt på udebane. Aalborg slog tyskerne hjemme med tre mål og ligger på fjerdepladsen med et point mere efter ni runder.

/ritzau/