Aalborg får store prygl af Barcelona i CL-finalen

Aalborg blev sat på plads i Champions League-finalen i håndbold, hvor Barcelona knuste danskerne med 36-23.

Trods en stærk indledning på kampen kunne Aalborg Håndbold ikke hamle op med FC Barcelona i Champions League-finalen søndag. Thilo Schmuelgen/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Köln. Det blev ikke til det første danske Champions League-trofæ nogensinde for en herreklub søndag aften i Köln.

Aalborg Håndbold led samme skæbne, som Fredericia KFUM senest gjorde i 1976 og tabte finalen.

FC Barcelona besejrede de undertippede nordjyder med knusende 36-23, efter spanierne løb fra Aalborg allerede tidligt i kampen.

To danskere får dog lov til at få det eftertragtede trofæ med hjem fra Final 4 i år. Venstrefløj Casper U. Mortensen og målmand Kevin Møller var begge på banen for Barcelona-mandskabet i finalen.

Det er klubbens tiende Champions League-titel siden 1991.

Modsat semifinalen mod Paris Saint-Germain fik Aalborg ellers en fremragende start på kampen.

Lukas Sandell åbnede opgøret med en scoring, hvorefter Mikael Aggefors reddede det første parisiske forsøg.

Også på et straffekast stod Aggefors i vejen, og efter seks minutter var Aalborg foran 5-2.

Men efter den tidlige føring begyndte Aalborg at ligne det hold, der haltede efter Paris Saint-Germain i første halvleg af semifinalen. Angrebet fungerede ikke, alt imens Barcelona scorede det ene mål efter det andet.

Syv mål i træk for Barcelona og en scoringspause på godt ti minutter for Aalborg betød, at føringen på tre mål blev vekslet til Barcelona i front med 9-5.

Aalborg fik aldrig rigtig gang i angrebsspillet igen i første halvleg, selv om syv mod seks blev forsøgt. Blot 11 nordjyske mål stod på tavlen ved pausefløjt. FC Barcelona havde scoret 16.

Drømmen om endnu et Aalborg-comeback i anden halvleg, som det skete i semifinalen, kom aldrig i nærheden af at gå i opfyldelse.

Barcelona fortsatte i højt tempo med masser af mål til følge. Efter 45 minutter var danskerne bagud med 18-28. Den første føring på ti mål til Barcelona i kampen, og den sidste luft dermed på vej ud af Aalborg-ballonen, der ellers har fløjet så højt i årets Champions League.

De sidste minutter udbyggede spanierne blot føringen mod et modløst Aalborg-hold, og i sidste ende kunne Barcelona dermed bryde ud i et jubelbrøl, da holdets første Champions League-titel siden 2015 blev en realitet.

Blot 23 mål blev det til for Aalborg, der ved slutfløjt havde fået knust Champions League-drømmen med et 23-36-nederlag.

I søndagens tidlige kamp om tredjepladsen fik PSG lidt oprejsning oven på nederlaget til Aalborg lørdag. Mikkel Hansen og resten af pariserne slog landsmændene HBC Nantes med 31-28.

For Aalborg venter der nu en tredje DM-finale mod Bjerringbro-Silkeborg allerede på onsdag. Skal klubben have chancen for en tur til Final 4 igen næste år, kræver det en sejr.

Aalborg skal tage danmarksmesterskabet for at få en plads i næste sæsons Champions League, da det var GOG, der vandt grundspillet, og dermed står først i køen til et wildcard.

Otte travle dage for nordjyderne afsluttes næste weekend, hvor Final 4-stævnet i den danske pokalturnering venter.

/ritzau/