AaB vinder i Vejle og nærmer sig top-6

AaB tog søndag et vigtigt skridt mod mesterskabsspillet og top-6, da nordjyderne ude vandt 2-0 over Vejle.

Tom van Weert's jubler over AaB's scoring til 1-0 i søndagens sejr over Vejle. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AaB hev søndag en 2-0-sejr hjem, da nordjyderne gæstede Vejle Boldklub, og dermed tog anden sejr på stribe i Superligaen.

Vejle manglede holdets karantæneramte kreatør, Allan Sousa, der indtil videre i sæsonen enten har scoret eller lagt op til 12 af Vejles 25 ligamål.

Det kunne også ses i hjemmeholdets offensive facetter af spillet, hvor vejlenserne ofte manglede den sidste skarphed foran målet og til tider så rådvilde og idéforladte ud.

Kampen vil nok mest blive husket for AaBs 2-0-scoring, hvor AaB-backen Jakob Ahlmann sendte et langskud i mål med hjælp fra overliggeren.

Med søndagens udesejr over Vejle har AaB fortsat mulighed for at sikre sig en plads i det forjættede mesterskabsspil, før sidste runde af grundspillet, der finder sted på næste søndag.

Med nederlaget missede vejlenserne definitivt chancen for at slutte i mesterskabsspillet.

Vejle satte sig spillemæssigt mest på første halvleg uden at skabe de helt store chancer.

Til trods for hjemmeholdets boldovertag var det gæsterne fra AaB, der efter 13 minutter kunne lade sig notere for kampens første scoring.

AaB-backen Kristoffer Pallesen sendte et præcist indlæg ind i panden på den hollandske angriber, Tom van Weert, der headede sin fjerde ligascoring i mål for nordjyderne.

Det blev også den sidste scoring i halvlegen, og AaB kunne gå til pause med en 1-0-føring.

Nordjyderne var dog ikke færdige med målscoringen, og efter 54 minutter udbyggede gæsterne føringen, da holdets venstreback, Jakob Ahlmann, lidt uden for feltet kanonerede 2-0-scoringen i nettet via overliggeren.

Efter scoringen, der også blev kampens sidste, formåede Vejle aldrig rigtigt at komme ind igen, og AaB kunne derfor rejse retur til Aalborg med de tre point.

/ritzau/