AaB sælger Bassogog og opjusterer med 25 millioner

Christian Bassogogs skifte til Henan Jianye FC i Kina er nu officielt og spuler millioner i AaB's klubkasse.

Arkivfoto. Christian Bassogogs skifte til Henan Jianye FC i Kina er nu officielt og spuler millioner i AaB's klubkasse. Fold sammen
Læs mere
Foto: ISSOUF SANOGO

Aalborg. Superligaklubben AaB kan sætte et pænt millionbeløb ind på kontoen, efter at salget af angriberen Christian Bassogog til den kinesiske klub Henan Jianye FC er faldet på plads søndag.

I en fondsbørsmeddelelse oplyser AaB, at forventningerne til 2017-regnskabet er ændret fra et kalkuleret underskud på 10 millioner kroner til et overskud på 15 millioner kroner.

- Heri er indregnet investeringer i spillertruppen i det kommende transfervindue i sommeren 2017 og yderligere strategiske investeringer i den kommercielle udvikling af klubben, lyder det i meddelelsen fra klubben.

AaB oplyser, at der er tale om det største salg i klubbens historie.

Det kommer, to uger efter at Christian Bassogog blev kåret til turneringens bedste spiller ved Africa Cup of Nations, hvor han var med på Camerouns guldhold.

I kontrast til bedrifterne med landsholdet nåede Bassogog aldrig at udvikle sig til en lysende profil i sine halvandet år i Nordjylland.

Den store handel kommer da også bag på AaB's sportsdirektør, Allan Gaarde.

- Forløbet med Christian Bassogog er både for "Basso" og for AaB en fantastisk historie, siden han kom til prøvetræning hos os for kun halvandet år siden.

- Hverken Lars Søndergaard (AaB's tidligere cheftræner, red.) eller jeg var i tvivl om, at Christian Bassogog med sine driblefærdigheder, sin fart og sin fysik havde nogle unikke spidskompetencer, men ingen havde selvfølgelig forestillet sig udviklingen gå så hurtigt, siger Allan Gaarde i en pressemeddelelse.

Bassogog tager afsked med AaB efter 30 superligakampe og fire mål.

- Nu har jeg fået et tilbud, som jeg ikke kan sige nej til, og jeg ser frem til nye og spændende oplevelser i Kina, siger den nyslåede Henan Jianye-spiller.

/ritzau/