AaB regner fortsat med at sælge U21-stjerne

Nicolaj Thomsen (th.) ligner en mand, der er på vej væk fra AaB. Her ses han sammen med Alexander Scholz under EM-slutrunden i Tjekkiet i juni måned Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I starten af juni var den danske U21-landsholdsspiller Nicolaj Thomsen snublende tæt på at skifte fra AaB til Nantes i den franske Ligue 1, men et næsten blindt øje bremsede i sidste øjeblik aftalen.

Men en god U21-slutrunde for Thomsen, der var en af få spillere, der figurerede i samtlige kampe, gør, at den unge midtbanespiller alligevel kan få opfyldt drømmen om et skifte til udlandet. Det fortæller sportschef i AaB, Allan Gaarde:

»Det har hele tiden været en del af vores plan, at Nicolaj skulle af sted. Og det er logisk, at det bliver i dette vindue. Der er mange interesserede klubber, men endnu har vi ikke modtaget nogen konkrete bud på ham.«

Flere medier har siden det kiksede skifte til Nantes berettet om interesse fra ligeledes franske Guingamp, der i forvejen har flere danske spillere i folden. Allan Gaarde vil ikke afvise, at der skulle være interesse. Dog fortæller han, at klubberne ikke har været i dialog om en aftale om 22-årige Thomsen, der menes at koste i omegnen af 1,5 millioner euro eller godt 10 millioner danske kroner.

 

Det har været småt med transferaktivitet i AaB, der til den nye sæson har skiftet træner fra Kent Nielsen til Lars Søndergaard. Eneste tilgang er Nicklas Helenius, hvis låneaftale fra Aston Villa er blevet permanent. Og selvom der ikke går transfer-tombola i den i AaB, så følger man markedet tæt. Og håber på en enkelt eller to nye spillere senere i vinduet.

»Vi er ikke decideret tæt på at hente nogen i øjeblikket. Men vi sidder med overvejelser angående vores midterforsvar. Vi har jo solgt Thelander, men han har grundet skader alligevel ikke spillet ret meget det seneste halve år. Det har gjort, at Kasper Pedersen og Jakob Blåbjerg har fået muligheden og præsteret på et meget højt niveau. Omvendt ved vi også, at vi er sårbare med kun tre midterforsvarer i truppen, så det kunne være dér, vi henter én ind,« fortæller Gaarde, der også åbner for et køb af en kantspiller, hvis den rigtige mulighed dukker op.

 

Ellers er man fint tilfreds med at holde lav profil på transfermarkedet. Især når det gælder flere salg, lyder det fra nordjyderne.

»Der er altid interesse for vores unge spillere, og det er der også denne sommer, men jeg forventer ikke, at vi sælger ret meget mere end måske Nicolaj Thomsen. Og det ville passe os godt. Jeg er ganske fortrøstningsfuld med vores nuværende trup,« siger Allan Gaarde og tilføjer, at angriberen Lukas Spalvis og backen Jakob Ahlmann snart er spilleklar igen efter lange skader.

»Det er ligesom at få to nye spillere på holdet. Så på den måde er vi allerede forstærket i forhold til efteråret,« slutter sportschefen.

 

AaB har som nævnt sagt farvel til Rasmus Thelander, mens angriberen Anders K. Jacobsen skifter til OB den første januar, medmindre klubberne som forventet bliver enige om at slippe skarpretteren over sommeren.