AaB ofrer en angriber

AaB vælger den europæiske model med kun én angriber mod Getafe. Sportsdirektør Lynge Jakobsen hylder evnen til at kunne skifte system.

AaB dropper en angriber i jagten på et godt resultat mod Michael Laudrups Getafe. Alt under onsdagens afsluttende træning pegede således i retning af, at træner Erik Hamrén igen vælger den europæiske model med kun en angriber. Det bliver Rade Prica, mens Jeppe Curth ser ud til at skulle ned på midtbanen.

Sportsdirektør Lynge Jakobsen ser fleksibiliteten som en styrke og slår fast, at han er noget træt af det, han kalder en tendens til, at alle de kloge og rigtige meninger om fodbold og systemer er de samme som landstrænerens.

- Jeg har ikke brug for en træner, der tænker som Morten Olsen. Der er ikke noget mere dødssygt end at kigge på et hold, der har bolden, men som ikke kommer til chancer. Jeg vil til hver en tid gå efter en trup og en træner, der gør, at vi kan spille forskellige systemer. Vi skal vinde, og det gør man nogle gange ved at hugge bolde op i de andres felt, og jeg synes helt ærligt, at det ville være naivt, hvis vi spillede ens mod Tottenham på udebane og Lyngby hjemme, siger han.

/ritzau/