AaB har sat sig i europæisk respekt

AaB's sportsdirektør Lynge Jakobsen mener, at klubben i det lange perspektiv skal leve af et godt image. Og det er blevet forbedret efter sejren over Sampdoria.

AaB kan i efteråret se frem til fire UEFA Cup-kampe. Selv om de uden tvivl vil give plusser i klubkassen, så mener sportsdirektør Lynge Jakobsen, at den samlede sejr over Sampdoria åbner mere langsigtede perspektiver for AaB og dansk fodbold. Og det er vigtigere end de penge, der venter de kommende måneder.

- Det ville være forkert af mig at sige, at pengene ikke betyder noget. Men vi ved ikke, hvad det er for noget, vi spiller om, da vi ikke kender puljen endnu. Den økonomi vi vil få ind nu er kortvarig, og det er vores image, som vi skal leve af på lang sigt, og at vi er på vej med et godt fodboldhold, siger Lynge Jakobsen.

Han mener, at nordjydernes sejr vil blive bemærket i hele Europa.

- Hvis et hold fra en af de mindre nationer slår et hold fra en af de store hold, så lægger man mærke til det navn. Ikke bare i Sampdoria, men i hele Italien ved de godt, hvor Aalborg ligger på landkortet nu. Og de får vel også lidt respekt for dansk fodbold, fortsætter sportsdirektøren.

/ritzau/