49er-projekt skal bane vej for OL-metal i 2020 og 2024

Sejlerlandsholdet opretter en take off-gruppe for ni besætninger med henblik på at forblive i verdenseliten.

Sejlerlandsholdet har i årevis tilhørt verdenseliten i den olympiske 49er-klasse, og nu søsætter Dansk Sejlunion et nyt projekt, der skal sikre fortsat dansk succes i klassen.

Dansk Sejlunion oplyser, at man opretter en såkaldt take off-gruppe bestående af ni 49er-besætninger med primært unge sejlere, der i et fælles træningsmiljø skal bane vej for danske OL-medaljer i 2020 og 2024.

- Vi har en stor gruppe af unge 49er-sejlere med ambitioner og vilje til at investere en masse træningstimer de næste år for at nå op på internationalt niveau.

- Vi kalder det take off-gruppen. Lidt svarende til en flyver, der bruger ekstra brændstof på at komme op i rejsehøjde, siger Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen.

Blandt de mere erfarne navne i gruppen er den tidligere OL-guldvinder Jonas Warrer. Han er dog aktuelt på pause fra 49er-sejlads.

En anden er 26-årige Michael Hansen, der deltog ved OL i Rio som lasersejler, men nu har taget et markant kursskifte over i 49eren.

Gruppens første store mål er VM i Aarhus i 2018.

- Jeg forventer et spændende projekt frem mod næste års VM i Aarhus som et af de første store mål for besætningerne.

- Og jeg er overbevist om, at gruppen rummer en besætning, der kan sejle med om medaljerne ved OL i Tokyo. Også efter 2020 er der store perspektiver. Rammerne og talentet er der, siger Thomas Jacobsen.

/ritzau/