45 gode minutter giver City tre point i Southampton

Manchester City spillede en god anden halvleg, da man hentede tre vigtige point i ligakampen mod Southampton.

Manchester City''s Vincent Kom
Vincent Kompany scorede et af sine sjældne mål, da Manchester City lørdag gæstede Southampton. Reuters/Tony O''brien Fold sammen
Læs mere

Southampton. Pierre-Emile Højbjerg fik alle 90 minutter for Southampton lørdag, men han kunne ikke forhindre Manchester City i at snuppe de tre point med en sejr på 3-0.

Første halvleg blev ikke den store spillemæssige oplevelse.

Gæsterne fra Manchester City var mest på bolden og havde flest afslutninger, men kun i få tilfælde blev det rigtig farligt.

David Silva var tæt på ved en enkelt lejlighed, men afslutningen med det kolde højreben gik i sidenettet.

Pierre-Emile Højbjerg var kommet på hårdt arbejde på den centrale midtbane for hjemmeholdet, hvor Manchester Citys boldfaste spillere opholdt sig meget.

Efter en halv times spil ragede Højbjerg en advarsel til sig.

Det var fortsat med gæsterne i den dominerende rolle efter pausen, men man havde problemer med at spille sig frem til de helt store muligheder.

Til gengæld har holdet en anfører med masser af vilje. Ti minutter efter pausen sled Vincent Kompany sig fri på et hjørnespark og headede 1-0-målet i kassen.

Herefter kom der mere ro og mere flow i gæsternes spil.

Manchester City var tættere på at udbygge føringen, end Southampton var tæt på at udligne gennem det meste af anden halvleg, og med 13 minutter igen kom 2-0-målet.

En smukt udført City-kontra sendte Kevin De Bruyne alene igennem. Uselvisk lagde han bolden på tværs til Leroy Sané, som gjorde det til 2-0.

Få minutter senere ville Sergio Agüero også lege med. Han kom højest til et indlæg tæt under mål og headede scoringen til 3-0 ind.

Med sejren rykkede Pep Guardiolas hold forbi Liverpool i tabellen, hvor Manchester City er nummer tre.

Der er dog 11 point op til førerholdet Chelsea, som endda har en kamp til gode. Tottenham er nummer to, syv point foran City.

/ritzau/