37-årige Federer skal møde 19-årig canadier i semifinale

Med en sejr på 6-0, 6-4 blev tennisikonet Roger Federer klar til mødet med Denis Shapovalov i Miami.

Roger Federer sig natten til fredag dansk tid videre fra kvartfinaleopgøret mod Kevin Anderson med en sejr på 6-0, 6-4. Steve Mitchell/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Der er en verden til forskel på alder, erfaring og meritter, når Roger Federer møder Denis Shapovalov i ATP-turneringen Miami Open.

Natten til fredag dansk tid spillede den schweiziske tennislegende sig videre fra kvartfinaleopgøret mod Kevin Anderson med en sejr på 6-0, 6-4.

I næste runde møder Federer så canadiske Shapovalov, der blot er 19 år.

Men selv om Shapovalov nærmest kun er halvt så gammel som Federer, har schweizeren stor respekt for semifinalemodstanderen.

»Han er en af dem, der kan slå fremragende til bolden. Jeg elsker hans forhånd«, siger Federer ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Mens Federer har vundet 100 titler, har Shapovalov stadig sin første ATP-titel til gode. De to har aldrig mødt hinanden på en tennisbane.

Shapovalov, der ligger nummer 23 på verdensranglisten, spillede sig videre med en sejr på 6-7, 6-4, 6-2 mod amerikaneren Frances Tiafoe.

Han er en af to canadiske teenagere, der er nået hele vejen videre til semifinalerne i Miami. Også landsmanden Felix Auger-Aliassime er videre. Han skal nu møde den forsvarende mester i Miami, John Isner, i en dyst om en finalebillet.

/ritzau/