3317 fodboldspillere solgt for 7,5 milliarder i januar

Klubberne i England og Spanien førte an på transfermarkedet denne vinter, viser en analyse fra Fifa.

Pierre-Emerick Aubameyang er en af de fodboldstjerner, der skiftede klub i januar. Angriberen fra Gabon byttede tyske Borussia Dortmund ud med London-klubben Arsenal. Scanpix/Guido Kirchner Fold sammen
Læs mere

Der blev handlet fodboldspillere for godt 7,5 milliarder kroner på verdensplan i vinterens transfervindue.

Det viser en analyse fra Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Klubberne fra England, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien tegnede sig for størstedelen af omsætningen, da de var involveret i handler til en værdi af 5,8 milliarder kroner - en stigning på 70,6 procent fra 2017.

De engelske klubber brugte flest penge i vinterens transfervindue, der var åbent fra 1. til 31. januar. I alt spenderede de næsten 2,9 milliarder kroner på nye spillere.

Klubberne i Spanien var også godt med, da de hentede spillere for næsten 2,2 milliarder kroner. De spanske klubber brugte mere denne vinter end i de foregående syv januar-vinduer tilsammen.

Mens pengene sad mere løst hos de engelske og spanske klubber, så brugte topklubberne i Italien, Frankrig og Tyskland denne vinter færre penge end i januar 2017.

Fifa har registreret 3317 handler fra 1. til 31. januar på verdensplan.

Af fodboldforbundets 211 medlemslande var der åbent for handler i 95 af landene.

Traditionelt foretager fodboldklubberne de fleste handler i sommerens transfervindue, hvor der er en mere naturlig pause, da de fleste ligaer starter om sommeren og efteråret.

/ritzau/