11 vægtløftere frataget OL-medaljer fra 2008

Tre kinesiske guldmedaljevindere får blandt andre inddraget deres medaljer fra OL i Beijing i 2008.

Kinesiske Cao Lei er blandt de vægtløftere, der er testet positiv for doping i forbindelse med OL i Beijing i 2008. Scanpix/Hassan Ammar Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Budapest. 11 vægtløftere får frataget deres OL-medaljer fra Beijing i 2008 på grund af doping, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Ifølge Det Internationale Vægtløfterforbund (IWF) er dopingprøver fra Beijing blevet undersøgt for anden gang. Prøverne testede positivt på en række ulovlige stoffer.

Det er blandt andet de kinesiske guldmedaljevindere Cao Lei, Liu Chunhong og Chen Xiexia, der får frataget deres OL-medaljer.

De tre er alle testet positiv for væksthormonet GHRP-2, skriver NTB.

Den kvindelige vægtløfter Cao Lei vandt guld i 76 kiloklassen med 282 kilo, hvilket var langt mere end Alla Vazjenina, der kom på andenpladsen.

Også Liu Chunhong var i 2008 overlegen, da hun i 69 kiloklassen slog verdensrekord og vandt guld med 286 kilo.

Den kvindelige løfter Chen Xiexi vandt i 48 kiloklassen med 212 kilo. Det var 13 kilo mere end Sibel Özkan fra Tyrkiet, der tog sølv.

De otte øvrige vægtløftere, der mister medaljer, er fra Rusland, Kasakhstan, Aserbajdsjan, Ukraine og Hviderusland. Blandt dem er hviderussiske Andrej Rybakov, der er verdensrekordholder og tog sølv i Beijing i 2008.

/ritzau/