Rally-hyldest til en mester

»Sebastien Loeb Rally Evo« hylder en legende, men er selv et stykke fra at være legendarisk godt.

»Sebastien Loeb Rally Evo« forsøger at ændre på det faktum, at rallyræsgenren er stangerende, og lykkedes også – et stykke hen ad vejen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fra spillet

Rallyræs handler om at køre stærkt på snørklede veje i al slags vejr og på mange forskellige underlag, om at kæmpe mod sine rivaler for at opnå den bedste tid, og om hele tiden at satse så meget som muligt – velvidende, at det kan få fatale følger.

En ret perfekt ramme for en digital udgave af sporten, og der er da også blevet skabt en del forrygende rallyspil gennem tiderne, måske nok med hedengangne »Colin McRae Rally«-serien som kongen over dem alle.

Siden da er genren stagneret, og det er længe siden, der er sket noget iøjnefaldende på den front.

»Sebastien Loeb Rally Evo« forsøger at ændre på det faktum, og lykkedes da også – et stykke hen ad de støvede grusveje.

Kræver meget af sine spiller

Han er derfor en rollemodel for entusiaster, og det giver spillet en lækker indpakning, at det fokuserer på legenden ved at tilbyde en spil-del, hvor du kan køre en mængde løb fra Loebs karriere – fra hans debut som rookie i 1995 og helt frem til hans afsked.

Disse løb er vævet sammen med live-interviews med Loeb selv, og det er dybt fascinerende at høre hans historie og om hans karriere – og derefter selv sætte sig i førersædet for at gennemleve den.

Det betyder dog på ingen måde, at det er nemt, for »Sebastien Loeb Rally Evo« kræver meget af sine spillere.

Styringen af bilerne føles ganske autentisk det meste af tiden, men ind i mellem er der mærkværdige udslag, som kan medføre, at din valgte bil opfører sig nærmest modsat af, hvad den gjorde få øjeblikke forinden. Om dette er et forsøg på at vise, hvordan det rent faktisk forholder sig i den virkelige verden, ved jeg ikke, men her gør det mest af alt spiloplevelsen momentvis frustrerende.

Masser af indhold at komme efter

Ind i mellem har du masser af tid til at forberede et sving, andre gange bliver de annonceret få sekunder inden de kommer, nogle gange er skarpheden præcis som forventet, andre gange helt ved siden af.

Konsekvensen er, at du aldrig helt nærer fuld tillid til adviseringerne, men føler dig tvunget til at måtte memorere løbsetapernes sving og udfordringer, hvilket tager lang tid, kræver enorm tålmodighed, samt gennemspilninger af de samme baner igen og igen.

Her hjælper det dog lidt på det, at du – når du for eksempel uforvarende kommer til at smadre ind i en række nåletræer og totalskade din racer – kan spole tiden lidt tilbage og på den måde undgå at fejle ved næste gennemspilning.

Hvilket er ret ærgerligt, for der er masser af indhold at komme efter: En lang række lækre biler, masser af udfordrende baner fra rallyløb rundt om i verden, stor variation i både omgivelser og vejenes underlag, og en række solide spilformer med en velfungerende online multiplayer-del, hvor du kan konkurrere mod andre levende spillere om at kalde sig den retvise virtuelle udgave af Mester Loeb.