Nordens bedste spil er dansk

Danmark blev den store vinder i Malmø, da prisen for Årets Bedste Nordiske Spil blev uddelt.

Araknofobikere har masser af grumme overraskelser i vente, når spillet »Limbo« folder sit mareridtsagtige univers ud Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vinderen af Årets Bedste Nordiske Spil blev uddelt for femte gang til Nordic Game-konferencen her til aften. Og spillet, der hev titlen som Skandinaviens bedste spil hjem, blev det danske spil "Limbo".

Måske ikke den helt store overraskelse, eftersom det banebrydende og forpustende smukke og stemningsfulde spil har gået sin sejrsgang verden over med millioner af downloads via Xbox Live og topanmeldelser hele vejen rundt. Og så alligevel. For konkurrenterne var store nordiske satsninger som finske "Alan Wake" og svenske "Just Cause 2". Men det blev "Limbo", der løb med sejren, og det blev ikke aftenens eneste danske triumf.

Danmark vandt også prisen for "Best Nordic Handheld Game", som blev hevet hjem af spillet "Axe in Face", et charmerende mobilspil med vikinger og økser, kreeret af den kun 25-årige Glen Nielsen. Og den lidt generte spilkreatør var alene på scenen for at modtage prisen. For han har lavet spillet helt alene. Og har en klar ide om, hvordan han synes, spil skal være.

- Mange spil har det med at blive for komplicerede. Men "Axe in Face" er nemt at gå til, og sødt, og lidt skørt. Det er nok derfor, folk kan lide det, udtalte den ydmyge vinder umiddelbart efter kåringen.

Spillet er hans første kreation nogensinde, og han er allerede i gang med det næste. Vil man prøve det selv, skal man gå ind på app store på sin iPhone og søge på Axe in Face. Der er indtil videre 90.000, der har hentet spillet, som lige nu er det tredjemest downloadede spil i Danmark.

I kategorien "Bedste Nordiske Børnespil" vandt det svenske spil "Ilomilo", mens Norge hev prisen hjem i den nye kategori "Nordic Indie Sensation" med spillet "Vikings on Trampolines". Jep, vikinger igen. Og trekløveret bag spillet, iklædt vikingehatte på scenen, var måske aftenens gladeste vindere. Ihvertfald muntrest på scenen.

Desuden blev den nordiske spilindustri begavet med 6 millioner kroner i løbet af aftenen. 15 firmaer var fundet værdige til støtte af Nordic Game Program, heriblandt danske Tactile Entertainment, som fik 500.000 kr. til videreudvikling af spillet "Geo Mobsters" og Die Gute Fabrik, som ligeledes fik 500.000 til spillet "Mutatione".