Netflix satser stort på elsket fantasy-serie

Nu får en Netflix en værdig konkurrent til HBOs "Game of Thrones". Baseret på bøgerne bag spilsuccessen "The Witcher".

Foto: CD Projekt Red. Fra spillet »The Witcher 3«, der blandt andet modtog seks stjerner i Berlingske.
Læs mere
Fold sammen

Bøgerne bag nogle af de mest roste computerspil nogensinde, The Witcher-serien, danner grundlag for en ny Netflix-serie. Og amerikanerne bekræfter ifølge Eurogamer.net, at produktionen netop er gået igang.

Netflix, der ganske tydeligt ønsker en stor, mørk fantasy-serie, der kan låne seere fra HBOs »Game of Thrones«-fænomen, har valgt at arbejde tæt sammen med den polske forfatter, Andrzej Sapkowski. Han har skrevet adskillige bøger og noveller i serien i løbet af de seneste 30 år men spillede ingen rolle i forbindelse med spilserien, hvor nummer tre i rækken anses som et regulært mesterværk.

There is a moral and intellectual depth in these books which goes beyond genre. It is a story about today and today’s challenges, hidden under a fantasy cover. It is a story about us, about the monster and the hero inside all of our hearts.”

Den dystre fortælling kredser om Geralt – en mystisk mand med to sværd og magiske evner – der rejser rundt i verden og dræber uhyrer mod betaling. Seriens medproducer Jarek Sawko forklarer i en pressemeddelse, at de vil gøre alt for, at intet fra bøgerne går tabt i oversættelsen til TV-skærmene:

»Der er en moralsk og intellektuel dybde i disse bøger, der går dybere end vi normalt kender fra genren. Det er en historie om nutiden og nutidens udfordringer, gemt under et fantasy-cover. Det er en historie om us, og om det monster og den helt, der er inde i os alle,« siger Jarek Sawko.

Der er endnu ikke offentliggjort en premieredato, men et forsigtigt bud kunne være ultimo 2018.