Netflix satser stort på elsket fantasy-serie

Nu får en Netflix en værdig konkurrent til HBOs "Game of Thrones". Baseret på bøgerne bag spilsuccessen "The Witcher".

Fra spillet »The Witcher 3«, der blandt andet modtog seks stjerner i Berlingske. Fold sammen
Læs mere
Foto: CD Projekt Red

Bøgerne bag nogle af de mest roste computerspil nogensinde, The Witcher-serien, danner grundlag for en ny Netflix-serie. Og amerikanerne bekræfter ifølge Eurogamer.net, at produktionen netop er gået igang.

Netflix, der ganske tydeligt ønsker en stor, mørk fantasy-serie, der kan låne seere fra HBOs »Game of Thrones«-fænomen, har valgt at arbejde tæt sammen med den polske forfatter, Andrzej Sapkowski. Han har skrevet adskillige bøger og noveller i serien i løbet af de seneste 30 år men spillede ingen rolle i forbindelse med spilserien, hvor nummer tre i rækken anses som et regulært mesterværk.

There is a moral and intellectual depth in these books which goes beyond genre. It is a story about today and today’s challenges, hidden under a fantasy cover. It is a story about us, about the monster and the hero inside all of our hearts.”

Den dystre fortælling kredser om Geralt – en mystisk mand med to sværd og magiske evner – der rejser rundt i verden og dræber uhyrer mod betaling. Seriens medproducer Jarek Sawko forklarer i en pressemeddelse, at de vil gøre alt for, at intet fra bøgerne går tabt i oversættelsen til TV-skærmene:

»Der er en moralsk og intellektuel dybde i disse bøger, der går dybere end vi normalt kender fra genren. Det er en historie om nutiden og nutidens udfordringer, gemt under et fantasy-cover. Det er en historie om us, og om det monster og den helt, der er inde i os alle,« siger Jarek Sawko.

Der er endnu ikke offentliggjort en premieredato, men et forsigtigt bud kunne være ultimo 2018.