Mobil kvalitet

Det vælter dagligt ind med spil af svingende kvalitet til mobiltelefoner og tablets, men der er mange diamanter at finde, hvis du graver efter dem.

»Horizon Chase - World Tour« er alle 25 kr. værd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fra spillet

Efteråret er kommet, og snart skifter spilbranchens fokus til at stirre stift på alle de store titler til konsollerne, som skal redde julen for Sony, Microsoft og Nintendo. Der er dog også masser af underholdning at finde under de stores kamparena, der hvor mobiltelefoner og tablets regerer. Jeg har gravet mig ned i de nyeste lag og fundet nogle af de aktuelle titler, der alle er en anbefaling eller to værd.

Call of Champions

Udvikler: Spacetime Studios

Pris: Gratis

★★★★✩✩

Når det gælder hektiske multiplayer-oplevelser er MOBA-genren stadig noget af det hotteste. Her gælder det om at angribe modstanderens base og forsvare sin egen i et tovtrækningsforløb, hvor man smadrer hinandens vagttårne, og de mindste fejltrin kan få fatale konsekvenser. Genren er kæmpestor på PC, men nu er der også begyndt at udkomme kvalitetstitler på de mobile platforme.

»Call of Champions« er et godt eksempel – måske nok et nedskalleret kopiprodukt, med kun én lille bane og ganske få muligheder for anden adspredelse, men selve grundkonceptet er dybt underholdende og virker helt efter hensigten. Med kampforløb, der aldrig er længere end fem minutter, er dette perfekt til at bekæmpe transportkedsomheden i bus og tog til arbejdet.

Horizon Chase – World Tour

Udvikler: Aquiris Game Studio

Pris: 25 kr.

★★★★★★

I 1986 spillede jeg for første gang »Outrun« i en arkadehal i Holland, og det ændrede min virkelighed til siden da at rumme en sær besættelse af racerspil med samme look og følelse som den klassiker. »Horizon Chase« er derfor det dejligste vand på min mølle, for det ankommer i en sky af pixeleret, brændt gummi og baner sig uden videre vej direkte ind i hjertekulen.

Dette er arkaderæs af den gode, gamle retroskuffe – hurtige baner, der skal klares, før nye låses op, ny bil hver gang et løb vindes, skøn 80’er-agtigt soundtrack og en visuel æstetik, der både er en kærlighedserklæring til 3D-tidsalderens begyndelse og et moderne, stilmæssigt kunstværk. Læg dertil et overraskende dybt gameplay, hvor det ikke bare gælder om at lære banerne at kende, men samtidig også om at vælge den rigtige øse for at komme først over målstregen. For 25 kr. er der for mig slet ingen tvivl: Køb det nu.

Power Ping Pong

Udvikler: Chillingo

Pris: 39 kr.

★★★★✩✩

Bordtennis er med sin begrænsede bane og hurtige spil rigtigt godt egnet til de mindre skærmstørrelser på de mobile formater. I »Power Ping Pong« er realismen mere eller mindre droppet til fordel for vilde kung-fu-slag, speciel effects, bomber og flere bolde i luften og på bordet ad gangen. Det gør det dejligt underholdende at spille og nemt at komme ind i, for styringen er intuitiv, og det kræver ikke udpræget kendskab til sportens kringelkroge.

I stedet gælder det om at kæmpe sig gennem diverse turneringer og udfordringer, hvor karateeksperter står klar til at uddele tæsk, med mindre du lurer deres stærke og svage sider.

Lara Croft GO

Udvikler: Square Enix

Pris: 39 kr.

★★★★★✩

Japanske Square Enix ejer både licensen til danske »Hitman« og den legendariske »Tomb Raider«-serie, og på mobilsiden har de på det seneste fundet på en rigtig god måde at udnytte dette til at skabe en ny form for spil til iPad og iPhone. Først kom »Hitman GO« og nu »Tomb Raider GO« i samme stil, hvor det i sidstnævnte gælder om at føre Lara Croft gennem nogle afgrænsede baner.

Du ser Lara oppe fra, og du bevæger hende rundt i en verden fyldt op af klassiske ting fra »Tomb Raider«-spillene: Døre der aktiveres ved at flytte sten rundt på markerede felter, hop over dybe afgrunde, der skal klares, inden patruljerende edderkopper og kobraslanger gør det af med heltinden. Når en bane er klaret låses op for den næste, og sværhedsgraden stiger indtil det bliver hjernevridende at tænke logisk. Det er både lækkert lavet og besnærende i sine udfordringer.

RollerCoaster Tycoon 3

Udvikler: Frontier Developments

Pris: 39 kr.

★★★★★✩

»Rollercoaster«-spillene har indtil nu haft det bedst på fødeplatformen PC, hvor det altid har været nemmest at anlægge forlystelsesparker og konstruere rutsjebaner med mus og tastatur lige ved hånden. Nu har udviklerne fra Frontier dog endelig taget sig sammen og skabt en udgave af klassikeren »RollerCoaster Tycoon 3«, som næsten ikke lider under de manglende hjælpemidler.

På mindre skærme kan det til tider være lidt svært at navigere mellem de mange små ikoner, der er nødvendige at trykke på, når du bygger stier, anlægger karuseller og går i gang med at opføre en storstilet rutsjebane i western-stil. Men på iPad er det intet mindre end en fornøjelse enten at følge spillets karrieredel eller bare gå amok og kreere den vildeste temapark. Har du lidt tålmodighed og kreativ snilde kan du næsten få det til at kilde i maven.