Her er spillene du kan glæde dig til de kommende måneder

Netop nu finder E3 – verdens største spilmesse – sted i Los Angeles Convention Center. Vi samler seks af de allerstørste nyheder indtil videre.

Kraftfuld konsol

Xbox One X,
(7. november 2017)

Endelig fik vi Microsofts kommende spilkonsol at se, og på adskillige vigtige punkter lader det til, at amerikanerne har skabt den bedst tænkelige konsol anno 2017. For det første er det klart den stærkeste stuekonsol indtil videre og overgår klart PlayStation 4 Pro med hensyn til hestekræfter. For det andet bliver det den mindste Xbox nogensinde – altså mindre end sidste års elegante Xbox One S. For det tredje har den Ultra HD-bluray-afspiller (modsat PlayStation), så man kan se de nyeste film i ypperste kvalitet på sit 4K-TV og med Dolby Atmos-lyd. For det fjerde er den kompatibel med alle udgivelser fra den nuværende Xbox One, og ifølge Microsoft får alle de »gamle« spil et visuelt boost på den nye storebror. Vi må indrømme, at det lyder ret fremragende. Vi har endnu ikke fået den danske pris, men prisen i USA bliver 449 dollars. Vi bringer naturligvis en grundig anmeldelse her i avisen, når konsollen udkommer til november.

Gigantiske skuldre

Shadow of the Colossus
(PS4, 2018)

Der skal som bekendt to til at danse tango, og naturligvis demonstrerede Sony også nogle stærke moves på E3-messen, selv om de ikke udkommer med en ny konsol ligesom Microsoft. Til gengæld har de vanen tro virkelig stærke eksklusive spil på programmet, og det lader til, at de fortsætter deres førerposition på markedet på netop dette område. En af de mest spændende annonceringer er en remake af klassikeren »Shadow of the Colossus« fra 2005. Spillet udmærkede sig dengang ved, at være én lang boss-fight, hvor de enorme monstre udgjorde selve banerne. Man skulle simpelthen klatre op på dem for at besejre dem. Den nye version ser fantastisk smuk ud. Lad os håbe, de kan genskabe magien til en ny generation.

En ekstra dimension

Fallout 4 VR
(Div., oktober, 2017)

Virtual reality fylder ikke så meget ved E3 i år som tidligere år. Til gengæld ser det ud til, at seriøse computerspillere kan få en af deres bedste oplevelser i form af en VR-patch til Fallout 4, der udkommer til efteråret.

Det nye klip fra oplevelsen, som Bethesda viste, ser i hvert fald lovende ud.

Spændende spind

Marvel’s Spider-Man
(PS4, 2018)

Et andet eksklusivt PlayStation-spil, der ser dragende ud, er det kommende Spider-Man. Der er desværre langt mellem de virkelig vellykkede superhelte-spil, og det er over 10 år siden, at Spider-Man var hovedperson i et sådan. De senere år har Batman-serien været det bedste bud på den ultimative superhelte-simulator, men baseret på de ni minutters gameplay fra det kommende »Marvel’s Spider-Man«, der blev vist i Los Angeles, kan der være et magtskifte på vej mellem de to helte. Videoen viser nærkampe, svingeri mellem højhuse og (de nogle gange rædselsfulde) quicktime-events, hvor man skal trykke en knap på det rigtige tidspunkt for at komme gennem en actionsekvens. Hvis alt går vel, bliver dette spil superheltegenrens svar på »Uncharted«-serien.

Mindre klodset

Minecraft
(Div., efterår 2017)

Siden Microsoft investerede i Mojangs supersucces, »Minecraft«, er der kommet resourcer og teknisk know-how til at skubbe sandkassespillet i en langt mere ambitiøs retning. Noget af det mest spændende på horisonten er den Super Duper Graphics Pack, der kommer senere på året, der bringer masser af nye teksturer og grafik i 4K på Xbox One X, PlayStation 4 Pro og på PC.

Derudover udvides serverstørrelserne, så flere kan spille sammen på en gang, og vigtigst af alt vil Microsoft forsøge at fjerne barrieren mellem de forskellige platforme, så praktisk talt alle kan spille med alle.

En ny dimension

Anthem
(Div., 2018)

Det er altid godt med helt nye spilserier, særligt på et E3, hvor en »God of War«-remake, »Crackdown 3« og »Assassin’s Creed: Origins« tager mange overskrifter. Og BioWares sociale, online-RPG »Anthem« ser særdeles spændende ud.

Udviklerne, der er bedst kendt for »Mass Effect«- og »Dragon Age«-serien lader til at lave et mere dynamisk og actionorienteret spil med mechs og fokus på samarbejde, der skal tage kampen op mod blandt andet »Destiny 2«. Dét bliver en spændende tvekamp at følge i 2018.