FIFA holder fast i fodboldtronen

»FIFA 18« bygger videre på sidste års gode nyheder og er dette års stærkeste fodboldspil.

FIFA 18
Platform: PS4, PS3, XB360, Xbox One, PC, Switch
Udvikler: EA Vancouver
Udgiver: EA
PEGI-aldersmærkning: 3+
Testet på: PS4

Der er gået et par uger, siden fodboldrivalen »Pro Evolution Soccer« kom på banen med sin 2018-version og generelt scorede rigtigt gode anmeldelser, også her på Berlingske, hvor vi kvitterede med fem stjerner. Nu er det så »FIFA«-seriens tur, som med årets udgave skal bevise, at den stadig har, hvad der skal til for at genvinde fodboldfansenes hjerter og beholde status som markedets mest populære fodboldtitel.

Det siges, at det første indtryk er det vigtigste, og her har »FIFA 18« fat i den lange ende. Som altid står menuer, valgmuligheder og introduktioner til nye elementer i spillet knivskarpt, og når du træder ind på den virtuelle grønsvær for første gang, er det tydeligt at se, at udviklerne er blevet langt bedre til at udnytte det (for øvrigt svensk-udviklede) grafiksystem, som blev introduceret sidste år. Det er ganske enkelt formidabelt lækkert at se på.

Når det gælder selve spillets gameplay, lader det til, at EA har skævet godt og grundigt til den føromtalte rival, »Pro Evolution Soccer«. Boldfysikken er nemlig blevet markant bedre i år, og det giver en god blanding af realisme og underholdning, som på mange måder minder om netop gameplayet i »PES«.

Samtidig er der lagt ekstra animationslag på de mest berømte spillere, så når du spiller med fx Real Madrid, ligner ansigtet på virtuelle Ronaldo ikke blot den rigtige Ronaldo mere end nogensinde før – han bevæger sig også mere karakteristisk og har lettere ved at udføre visse special-moves og finter.

Det bedste ved 2017-versionen af »FIFA« var den historiebårne »The Journey«, hvor du indtog rollen som opkomlingen Alex Hunter, der skulle kæmpe sig op fra amatørspiller til superstjerne. Denne del er i år blevet videreudviklet og byder på en bedre og længere historie, samt en langt bedre integration med resten af spillet. Det kan således varmt anbefales at starte her for at lære spillets nye elementer og justeringer, for historien er samtidig en slags lærebog, hvor du bl.a. lærer, hvordan du bedst udfører nye tricks og skud.

Andre områder af »FIFA 18« lader til gengæld ikke til at have fået meget opmærksomhed, hvor fx karrieredelen ligner sig selv på nær nogle få, kosmetiske ændringer, og det yderst populære kort-spil »Ultimate Team« også står mere eller mindre intakt.

Det er måske lidt skuffende, men med alle de rigtige licenser på spillere, stadions, reklamebander og fodboldstøvler, samt vigtige opdateringer inden for både gameplay, grafik og singleplayer, holder »FIFA 18« stadig fast i tronen.