Søren Franks vinkælder: De rige og berømtes hemmelige vin fra New York

Man dyrker ikke vin på Manhattan, men det gør man til gengæld på Long Island og andre steder i staten New York.

Søren Frank og Søren Jacobsen Damm smager på vin fra staten New York i »Sørens Franks Vinkælder«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

The Hamptons på Long Island er de rige og de berømtes legeplads, newyorkernes svar på Skagen. Vi har allesammen set billederne af de flotte mansions og de lækre strande, men hvad, de færreste ved, er, at der også bliver dyrket vin her på den østlige del af Long Island.

På trods af at New York var et af de første steder, der blev dyrket vin i USA, og at staten i dag har De Forenede Staters tredjestørste vinproduktion, er det praktisk talt umuligt at finde noget om newyorkervin i vinopslagsværkerne.

Søren og Søren smager denne uge på vinene fra blandt andet Finger Lakes, hvor man har lavet fin siden 1829, og som med 3.800 hektar og 146 vinerier er New Yorks største vindistrikt.

Rieslingdruen hersker her, hvor skråningerne godt kunne minde om et mini-Mosel, som da også er det stilistiske forbillede: Her er citrus, petroleum og masser af syre i glasset. Hvis man smagte vinen blindt, ville man nok snarere tro, at det var en tysker end en »kaner«.

Vi smager følgende vine:

2019 Riesling dry, Seneca Lake AVA, Hermann J. Wiemer (KK Wine)

2016 The Knoll Riesling, Red Newt (175 kroner Americanwine.dk)

2020 Estate Rosé, Long Island, Wölffer Estate (175 kroner Otto Suenson)

2017 Brotherhood Pinot Noir, Hudson Valley, Brotherhood (125 kroner Americanwine.dk)