Den nye bourgogne-årgang sidder lige i skabet

Søren og Søren smager på de store hvide bourgogner fra den elegante succes årgang 2019, som udmærker sig ved ikke at være et »global warming-år«.

»Søren Franks vinkælder« med Søren Frank og Søren Jacobsen Damm. Denne gang med fokus på bourgogne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Klodens største hvidvine finder man i Bourgognes smørhul, Côte d’Or. Sig navnene Meursault, Chassagne- og Puligny-Montrachet, det er vine med både kompleksitet, dybde og tyngde. Det er glimrende allround madvine, jeg personligt aldrig bliver træt af. Jeg har haft down perioder med bordeaux, rød bourgogne og barolo, ja selv med champagne, men hvid bourgogne nyder jeg derimod med velbehag år ud og år ind.

Desværre truer den globale opvarmning disse vines finesse og unikke terroirudtryk. I Bourgogne har tre ud af de seneste seks år været rekordvarme og givet bassede, gumpetunge vine, der næsten lige så godt kunne have været oversøiske.

2019-årgangen, som er på hylderne lige nu, er heldigvis en mere normal årgang, hvor bourgogne igen ligner sit gode gamle elegante jeg. I denne uge smager vi således fem gode vine fra denne herlige årgang.

Vi smager følgende vine:

Bourgogne, Henri Boillot (299 kroner ved 12 flasker, Philipson Wine)

Bourgogne blanc Cras, Soyard (349 kroner, Brandis)

Meursault »Sous la velle«, Rougeot (499 kroner, Domaine Brandis)

Chassagne-Montrachet, Mark Haisma (559 kroner, ved 12 flasker, Laudrup)

Puligny-Montrachet, 1 cru »Clos de la Mouchère«, Henri Boillot (1.299 kroner, Philipson Wine)