Skoda slår Mercedes

Er Skoda Octavia et bedre køb end den nye og anmelderroste Mercedes C-klasse?

Ja, svarer det tyske bilblad AutoBild og udnævner noget overraskende Octavia til klar testvinder over både Mercedes C-klasse og den nye Ford Mondeo.

Dermed får VW-gruppens tjekkiske billigmærke noget, der ligner et ridderslag af de sædvanligvis lokalpatriotiske tyske biljournalister.

AutoBild er selv lettere paf over resultatet, men to ting afgør sagen til Skodas fordel: Den nye 1,8 TFSI turbobenzinmotor, der ifølge journalisterne er så vellykket, at den rykker Octavia en division op. Og så selvfølgelig prisen - Octavia er lidt billigere end Mondeo og koster en tredjedel mindre end Mercedes C180 med kompressormotor.

Samtidig konstaterer AutoBild, at kabinen i Skoda er så lækker, at den sagtens kan måle sig med Mercedes, og så er der ingen vej udenom den overraskende totalsejr. Også selv om testholdet er enige om, at C-klassen ret beset er den mest velkørende bil. Men selv guld kan som bekendt købes for dyrt, og så kører Skoda med sejren.

I Danmark er den tjekkiske prisfordel i øvrigt større, og sætter AutoBilds bedømmelse i relief: Hvor en Mercedes C 180 koster omkring 600.000, slipper man med 282.000 kroner for Octavia med den nye turbomotor.