Will Smith: »Man kan aldrig vide, hvad en person går igennem«

I marts i år tog Will Smith al fokus ved Oscar-showet. Han vandt ikke kun prisen for bedste mandlige hovedrolle, men gav også værten en lussing, som efterfølgende løb med hele opmærksomhed. Nu taler Smith ud.

 
»G.I. Jane 2. Jeg kan ikke vente med at se den,« sagde Chris Rock til sidste Oscar-show i marts i år. Et par sekunder efter stod Will Smith på scenen og gav Chris Rock en lussing. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En enkelt sætning fik Will Smith til at tordne op på scenen ved dette års Oscar-uddeling. Få sekunder senere blev oscarvinderens omdømme ændret. Måske for altid.

Nu sætter han flere ord på det slag, der blev samtaleemne i hele verden. Og det begynder med Will Smith, der siger:

»Det var en forfærdelig aften.«

Det er I talkshowet »The Daily Show With Trevor Noah«, hvor Will Smith bliver spurgt ind til månederne efter den lussing, han tildelte Chris Rock ved Oscar-showet.

»Det er meget komplekst, og der er mange nuancer, men i sidste ende tabte jeg fatningen,« siger Will Smith og fortsætter:

»Man kan aldrig vide, hvad en person går igennem.«

Skuespilleren siger, at den uheldige episode i forbindelse med Oscar-showet blandt andet bunder i, at han er menneskelig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Robyn Beck/Ritzau Scanpix.

»Det var en blanding af meget«

For blot et par uger siden udkom en biografi med navnet »Will«.

Bogen handler naturligvis om Will Smith, men den handler i lige så høj grad om skuespillerens far, der ifølge Will Smith var voldelig.

»Uanset hvor hård far er, står drengen ved ham,« skriver Sarah Iben Almbjerg i en artikel om bogen.

Det er da også netop faderen, der ifølge Will Smith er en af de bagvedliggende årsager til en af verdens nok mest berømte lussinger. Det fortæller Smith til Trevor Noah-talkshowet.

»Det var en blanding af meget. Det var den lille dreng, der så sin far banke sin mor. Alt det boblede bare op i mig i det moment,« forklarer den oscarvindende skuespiller.

Pludselig tager værten ordet og bidrager med sin egen oplevelse af Oscar-showet.

Trevor Noah forklarer, at en hans venner fortalte ham, at Will Smith viste sit sande jeg, da han slog Chris Rock.

»Jeg tror ikke, det er den, du er. Alle kan begå fejl,« siger han til Will Smith, og ordene bliver hyldet af publikum.

»Nu græder jeg,« lyder det fra Will Smith, der har fået tårer i øjnene af Trevor Noahs fortælling.

Skuespilleren, der ganske snart er aktuel med en ny film, mener, at reaktionen han havde på Chris Rocks kommentar, er et udtryk for, at han er menneskelig.

»Jeg blev (efter lussingen) nødt til at tilgive mig selv for at være menneske,« siger Will Smith og fortsætter:

»Tro mig, der er ingen, som hader det, at jeg er menneskelig, mere end jeg. Jeg har altid gerne ville være Superman. Jeg har altid ønsket at kunne hoppe ind og redde kvinden i nød. Men jeg har været nødt til at falde ned og lære, at jeg er et menneske med fejl, og at jeg stadig har en mulighed for at gå ud i verden og bidrage på en måde, der varmer mit hjerte og forhåbentligt hjælper andre mennesker,« siger Will Smith.

I interviewet talte Trevor Noah og Will Smith også om filmen »Emancipation«, hvor Will Smith spiller hovedrollen. Filmen udkommer 9. december på Apple TV+.