Tom Cruise kører sin motorcykel ud over kanten på et norsk fjeld – se videoen her

Tom Cruise er kendt for vilde stunt, men denne gang har han vist overgået sig selv.

 
Tom Cruise har kastet sig ud i et vanvittigt stunt til den nye film »Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One«. Video: IMAX Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På et fjeld ved Hellesylt i Norge blev der i 2020 bygget en enorm rampe.

Rampen var lavet til Tom Cruise, som i et ekstremt stunt til en kommende film kørte på motorcykel ud over klippekanten, for dernæst at slippe motorcyklen og udløse sin faldskærm.

Videoen af stuntet kan du se ovenfor.

I videoen siger Tom Cruise, at han har ønsket sig at lave stuntet, siden han var et lille barn. Dermed ser det ud til, at han har været glad for de dødsforagtende stunt, han efterhånden er både berømt og berygtet for, i en lang årrække.

I videoen, som er en teaser for »Mission: Impossible – Dead Reckoning part one«, forklarer instruktøren Christopher McQuarrie, alt det, der har skullet til for at lave stuntet.

Angiveligt er det Tom Cruise, som har orkestreret det hele til denne syvende film i rækken af »Mission: Impossible«-film.

Forberedelsesarbejdet inkluderer et helt års træning i de såkaldte base jumps, altså faldskærmsudspring fra stillestående objekter, bygninger eller højdedrag, almindelige faldskærmsudspring, træning i paraglidning og derudover alle de kamera- og filmtekniske forberedelser, der skal til.

Ifølge videoen har Tom Cruise lavet 13.000 motorcykelhop og 500 faldskærmsudspring, skriver The Independent.

»Det er bedre at være forberedt end at være forsigtig,« siger Tom Cruise, med det, der vel efterhånden kan kaldes hans motto.

Tidligere i »Mission: Impossible«-serien har Cruise besteget klipper i Australien med sine bare hænder, klamret sig til et fly i bevægelse og besteget den højeste bygning i verden, Burj Khalifa i Dubai.

Under optagelserne til »Mission: Impossible – Fallout« brækkede Tom Cruise sin ankel under et stunt, hvor han skulle hoppe fra en bygning til en anden. Herunder kan du se ham tale om det ankelbrækkende stunt i et interview fra »The Graham Norton Show« i 2018, hvor der også bliver vist et klip fra stuntet.