To stjerner: Hvis han havde fået lov til at gøre det lidt længere, var »The Lost City« måske blevet en god film

»The Lost City« bliver delvist markedsført på at være en Brad Pitt-film. Det kan undre, når han kun er med i syv minutter. Til gengæld er de filmens bedste. Også selvom manuskriptforfattere har gjort deres bedste for at virke kloge.

 
Trailer til filmen: »The Lost City«. Video: Paramount Pictures Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har verden brug for flere komedier, hvor skabagtige byboer stavrer gennem junglen for at lede efter gemte skatte? Det mener man åbenbart i Hollywood, hvor man ikke kan få nok af eventyrlige skattejagter, der bliver udviklet for enorme budgetter og med kæmpe stjerner.

Dem er der også mange af i »The Lost City«, men desværre er det ikke alle, der får lige meget tid på lærredet. Til gengæld er der givet mere end almindelig fokus til jokes og referencer, der skal overbevise os om, at filmen er klogere, end den lige giver sig ud for. »The Lost City« vil gerne være en intelligent og morsom pastiche over sin egen genre.

Det er nogenlunde lige så anstrengende, som det lyder.

Nok ingen Nobelpris denne gang

Forfatterinden Loretta Sage (Sandra Bullock) har skrevet endnu en bog, der er dummere, end hun selv er. Sage er nemlig pokkers klog, hvilket vi ved, fordi hun bærer briller og siger fremmedord.

Til hendes irritation skal hun dog dele sin pr-turné med den lækre skuespiller Alan (Channing Tatum), der er mere kendt for sin krop end sit talent. Efter en af deres fælles optrædener bliver Loretta kidnappet af den excentriske milliardær Abigail Fairfax, der vil have hendes hjælp til at finde den ældgamle skat i den forsvundne by, som hun har beskrevet i sin seneste roman.

Den tidligere model Channing Tatum spiller en tidligere model, Alan, der forsøger at slå igennem som skuespiller. Manuskriptforfatterne har sikkert slikket sig om munden ved den sammenligning, men sjovt bliver det aldrig rigtigt i »The Lost City«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Universal Photo Credit Kimberley.

Alan eftersætter, og sådan ender parret i junglen, hvor de ikke bare skal overvinde de farlige banditter, men også hinandens fordomme. Hvordan det går, kan du regne ud, inden de er havnet i regnskoven. Manuskriptet er med andre ord ikke sat i verden for at indbringe Oren Uziel en Nobel-pris, så det er skuespillet, vittighederne og leveringen, der skal hive den hjem.

Det går sådan nogenlunde. Især hvis man synes, at det er sjovt, at Sanda Bullock taber mælet ved synet af Chaning Tatums penis, da hun skal efterse hans skridt for igler. Scenen virker i øvrigt som en slags pastiche på »Afrikas Dronning« fra 1951 med Humphrey Bogart og Katharine Hepburn.

Ja, det er niveauet.

Brad Pitts syv minutter

Selvom »The Lost City« gerne vil have os til at grine og derefter omfavne ideen om, at selv et muskelbundt som Channing Tatum kan gå med ansigtsmasker og sige hele sætninger, ender filmen med at være lige så fordomsfuld som forfatterinden i centrum.

Ja, dumme mennesker kan også være gode, selvom de ikke går med briller og citerer græske filosoffer. Det er ingen nyhed for andre end manuskriptforfatterne, der tilsyneladende tilhører den gruppe af mennesker, der konstant griner af deres egne vittigheder.

Det mest nyskabende ved »The lost City« er faktisk, at 57-årige Bullock får lov til at spille love interest for den kun 42-årige Channing Tatum. Det bedste ved filmen er til gengæld de cirka syv minutter, der er blevet Brad Pitt til del. Måske fordi han ikke forsøger at være andet end en lækker actionhelt.

Hvis han havde fået lov til at gøre det lidt længere, var »The Lost City« måske blevet en god film.

»The Lost City«. Actionkomedie. Varighed: 112 minutter. Instruktør: Aaron Nee og Adam Nee. Medvirkende: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe og Brad Pitt. Premiere i biografer landet over 28. april.