Ny serie med Amalie Dollerup i hovedrollen er lige så overraskende som øjeblikket, da skibet sank i »Titanic«

AOK
Skærm
Anmeldelse

Den norske »Skam«-stjerne Josefine Frida stråler i Discovery+' forsøg på en psykologisk thriller. Serien er dog lige så overraskende som øjeblikket, da skibet sank i »Titanic«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Meget kan man sige om Discovery+’ nyeste fiktionssatsning – og det er ikke så meget af det, der er pænt – men den formår dog at redefinere begrebet »tomgang«. Og det er da alligevel noget.

Serien »Dopamin« foregår på det fiktive Limfjordens Universitetshospital i Aalborg. Her arbejder sygeplejersken Maiken (Amalie Dollerup), hvis primære karakteregenskab er, at hun er utrolig kedelig. Hun er forlovet med lægen Jacob (Jonathan Harboe), men forholdet skranter på flere planer. Måske fordi Maiken er så kedelig, eller fordi Jacob ikke har nogen personlighed?

Nåh, men så sker der noget. Den norske sygeplejerske Ida (Josefine Frida) begynder på afdelingen, og hun og Maiken bonder straks, da de genopliver en patient med hjertestop. Ida er fuld af pep og flirt og altid klar på drinks, og hun sætter i den grad fut i Maiken og Jacobs privat- og sexliv.

Sygeplejersken Maiken, spillet af Amalie Dollerup, har som den eneste i 50 kilometers omkreds endnu ikke regnet ud, hvordan tingene hænger sammen på hospitalet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Discovery+.

Samtidig begynder stadig flere patienter på hospitalet at få hjertestop. Gad vide, hvordan det kan hænge sammen? Dette har alle, der har set en krimiserie, så regnet ud cirka ti minutter inde i første afsnit, og derfor føles store dele af »Dopamin« som førnævnte tomgang.

Der sker utrolig lidt i de ellers ganske korte afsnit, og hverken efter første eller andet afsnit er der nogen form for krog, cliffhanger eller et ubesvaret spørgsmål, der gør, at det føles nødvendigt at se videre.

Det er det sådan set heller ikke, viser det sig, og man begynder efterhånden at få spændingshovedpine over de ganske mange flash backs, der repeterer den ved Gud ikke særlig komplicerede handling.

Josefine Frida er fantastisk

Norske Josefine Frida (kendt som Noora i »Skam«) er ret fantastisk som den dødcharmerende, men samtidig supermanipulerende Ida, og hvis ikke hun har fået et egentligt gennembrud, bør det komme her. Hvis altså nogen orker at kæmpe sig gennem hele »Dopamin«, som ikke har tilstrækkelig med spænding til at fungere som krimiserie og ikke har vitaminer til at fænge som psykologisk drama.

Programomtalen lover, at handlingen undervejs tager en »overraskende drejning« – der er tale om den mindst overraskende drejning, siden skibet sank i »Titanic«.

Indrømmet, i de tre sidste afsnit kommer der lidt fut i fejemøget, men så har man sandelig også testet seernes tålmodighed, og det sidste afsnit savner overraskelse og drama i en grad, så man føler, at man har siddet og set en fyr bruge tre en halv time på at klatre op på timetervippen for så at foretage en uspektakulær maveplasker.

»Dopamin«. Kriminaldrama, otte afsnit á 22-27 minutter. Serieskabere: Christian Vangsgaard, Malthe Koch og Martin Winther. Med: Amalie Dollerup, Josefine Frida, Jonathan Harboe og Ellen Hillingsø med flere. Premiere 31. marts på Discovery+