Mand/mand, kvinde/kvinde eller »same-sex«? Sådan sammensætter TV 2 parrene i Vild med Dans

For første gang skal to kvinder danse sammen i Vild Med Dans. I den anledning har Berlingske spurgt TV 2, hvordan de sammensætter parrene.

TV 2 har i aften premiere på 18. sæson af »Vild Med Dans«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: TV 2
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I aften er der premiere på 18. sæson af TV 2s populære tv-program »Vild med Dans«, og for første gang i programmets historie skal to kvinder danse sammen. Musikeren Freja Kirk skal danne par med danser Claudia Rex.

»Jeg har aldrig været den klassiske pige, som drømte om at komme ind på et dansegulv i en høj hæl og en kjole. Jeg har været drengepigen, der havde lyst til at tage en skjorte på og flirte lidt med pigerne, så det var meget naturligt, at det var den vej, vi skulle gå,« sagde Freja Kirk til B.T, da det blev afsløret.

Men hvordan vælger TV 2 hvilke par, der skal danse med en partner af samme køn? Berlingske har spurgt redaktøren på programmet, Thomas Richard Strøbech.

For Strøbech handler det i høj grad om den enkelte deltagers ønske, når folkene bag programmet danner par. I en fælles samtale med deltageren hører man, hvad vedkommende drømmer om i forhold til det at deltage i »Vild Med Dans« og på hvilken måde, de gerne vil fremstilles.

»I Freja Kirks tilfælde betød det, at hun gerne ville danse med en kvinde, da hun ser sig selv som den »drengede« pige, og derfor gerne vil lære at danse herre. Det var et ønske, vi gerne ville efterkomme,« siger Thomas Richard Strøbech.

I 2019 vandt Jakob Fauerby og Silas Holst »Vild Med Dans«, og det var første gang, at to mænd dannede par. Til sammenligning dansede de »same-sex,« en form for dans, hvor parret hele tiden skifter mellem, hvem der fører, og hvem der følger.

»I det tilfælde var der ikke en, der skulle have kjole på,« siger Thomas Richard Strøbech.

En flydende udvikling

På samme tid har det også været en rejse for »Vild Med Dans«. I 2018 ønskede skuespiller Jimmy Jørgensen at danse med en mand, men fik ikke sit ønske opfyldt. Thomas Richard Strøbech forklarer, at Jimmy Jørgensen som heteroseksuel mand var »lidt forud for sin tid«.

»Vi havde ikke prøvet at have et par med af samme køn. Derfor var det vigtigt for os, at hvis vi skulle fortælle den historie, så skulle det være en person med minoritetsbaggrund.«

Hvordan kan det være?

»Fordi de har prøvet på egen krop, hvad det vil sige ikke at turde holde sin kæreste i hånden på Strøget. Det lag ville vi gerne have med i fortællingen,« siger Thomas Richard Strøbech.

Igen i år skal Sarah Grünewald (th) og Christiane Schaumburg-Müller (tv), være værter på Vild Med Dans. Fold sammen
Læs mere
Foto: TV 2.

I dag er »Vild Med Dans«-redaktøren ikke afvisende over for, at en heteroseksuel person kan danse med en af samme køn, så længe der altså er en spændende historie bag.

»Det kunne for eksempel være, hvis en deltager ville vise, at en heteroseksuel maskulinitet også kan se ud på en anden måde,« siger Thomas Richard Strøbech.

I det hele taget er programmet, ifølge redaktøren, blevet mere åbent over for forskellige slags parkonstellationer, der skal bare ikke gå gimmick i det.

»Hvis Lise Rønne vil danse med en kvinde, skal der være en god grund til det,« siger han.

Det må gerne være ægte i »Vild Med Dans«. Derfor står det rimelig frit for, hvordan deltagerne ønsker at blive fremstillet på. Også som homoseksuel.

Thomas Richard Strøbech oplever, at mange af de homoseksuelle deltagere bare gerne vil have den traditionelle danseoplevelse, hvor man danser med en af det modsatte køn. Som eksempel nævner han Merete Mærkedahl, der vandt sidste års udgave af »Vild Med Dans«, ligesom han nævner dette års deltager Micki Cheng.

»Micki Cheng ville gerne danse med en kvinde, og selvfølgelig må han det,« siger Thomas Richard Strøbech.

18. sæson af Vild Med Dans har premiere fredag 10. september kl. 20 på TV 2 og TV 2-Play.