Man skulle næsten tro, at en DR-modstander har infiltreret idéudviklingslokalet og forsøger at lukke fabrikken indefra

Mediekommentar: Det vil klæde min generation at slippe astrologiens klamme hånd, hvis vi vil tages alvorligt som voksne, selvstændigt tænkende mennesker.

»Vi kan jo ikke forvente at blive taget alvorligt som generation, hvis det er det her, vi bidrager med til verden. Hvis vores aftryk er, at vi er dem med krystaller og astrologi og bondefangeri forklædt som drømmefangeri,« skriver Aminata Amanda Corr i denne mediekommentar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tycho Brahe Planetariet
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der sidder de så. Et venindepar uden skyggen af meritter eller basal logisk forstand og kloger sig på fremmede menneskers handlingsmønstre. På landsdækkende tv. For dine og mine penge.

Her er tale om det himmelråbende idiotiske tv-program »Matchet på mælkevejen«, hvor de såkaldte »eksperter« Amalie Bendixen og Marianne Gellert deler ud af deres »viden« om astrologi og kærlighedsjagt.

Og vi er selvfølgelig nødt til at stoppe op allerede her, da jeg ikke med god samvittighed kan kalde venindeparret for »eksperter«, da det er misvisende i en grad, så begrebet vil miste al betydning til evig tid, hvis jeg går med på præmissen, at de har gjort sig fortjent til titlen.

Der er selvfølgelig blot tale om et venindepar, der i sin tid fandt på at starte podcasten »Astropod«, og som har formået at gøre en karriere ud af at bilde stakkels, desperate singlekvinder i 2020ernes Danmark ind, at det hele står skrevet i stjernerne. Og nu også landets største public service-finansierede medie, DR.

Således vil jeg titulere dem fremadrettet. Som det venindepar, de er.

»Med et fødselshoroskop kan man nærmest sige alt. Det ved jeg godt er lidt farligt at sige, men det kan man jo faktisk,« knirker den ene veninde indledningsvis, imens den anden nikker anerkendende.

Og allerede her er det svært at følge med i programmet, da der jo opstår nogle fysiologiske udfordringer ved at skulle se et program med de samme øjne, som konstant ruller helt om i nakken på én.

Bondefangeri som drømmefangeri

Et af de par, som veninderne har sat sammen, fungerer åbenlyst ikke, og det giver anledning til en art efterkritik fra de to veninder.

Og hold nu fast. Konklusionen fra de to er nemlig, at fiaskoens årsag skal findes hos de to deltagere, som ikke formåede at se forbi deres forskelle. Og altså ikke hos de to veninder eller deres hobby, som fejlagtigt har været brugt som parringsværktøj.

Hvornår driver denne skrækkelige dille forbi? Hellere i dag end i morgen.

Vi kan jo ikke forvente at blive taget alvorligt som generation, hvis det er det her, vi bidrager med til verden. Hvis vores aftryk er, at vi er dem med krystaller og astrologi og bondefangeri forklædt som drømmefangeri.

Vil vi virkelig huskes som dem, der stadig som voksne bortforklarede egen dårlige adfærd med stjernernes placering? Det er så gratis en omgang og den mest barnlige og latterlige ansvarsfralæggelse nogensinde.

Måske gider DR bare ikke mere

Endnu mere grotesk er det, at DR har valgt at lave programmet. Og aldrig nogensinde undervejs sætte spørgsmålstegn ved, om det hele måske bare er den omgang bras, det er.

Man skulle næsten tro, at en DR-modstander har infiltreret idéudviklingslokalet og forsøger at lukke fabrikken indefra. Det er jo ikke just programmer som dette, der styrker argumentionen for, at licens er noget, vi giver til hinanden.

Programmet er på sin vis en videreudvikling af DR-programmet »Mit perfekte match«, hvor en gruppe unge singler flyttede ind i et kollektiv og var helt uvidende om, at præmissen for programmet var, at de skulle date hinanden.

Her er der bare tale om, at en gruppe singler tager på dates med en partner, som nogle »eksperter« har valgt til dem, og er helt uvidende om, at eksperterne bare er veninder, der deler en hobby, og at hobbyen er hele præmissen for programmet.

Lad med andre ord være med at melde dig til et DR-program med en forventning om, at programmet handler om det, du har sagt ja til. Du kan til gengæld forvente pludselig at befinde dig i et »eksperiment« i antividenskabens navn, der ikke alene kan fungere som reklame for noget så jammerligt som astrologi, men som også bare udpensler den ringe dømmekraft, der tilsyneladende huserer hos DR.

»Matchet på mælkevejen« kan ses på DR.