Hugh Grants akavede interview bliver diskuteret flittigt. Var han uhøflig eller bare britisk?

Den britiske skuespiller Hugh Grant bliver kaldt uhøflig og respektløs af Twitter-brugere, fordi han svarede lakonisk på en række helt normale rød løber-spørgsmål.

 
Hugh Grant i et akavet interview til Oscar-uddelingen. Video: ABC & Oscar. Redigering: Sofie Foulane. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Genren er ellers velkendt: Kendisser går ned ad den røde løber og bliver undervejs stillet banale spørgsmål om deres humør, om de film, de har været med i, og om, hvilket tøj de har på.

Men skuespilleren Hugh Grant gad ikke lege rød løber, da han natten til mandag var til Oscar-showet, og det har folk på sociale medier siden muntret sig over, ligesom en række medier har beskrevet det akavede interview. Du kan se hele interviewet ovenfor.

På den røde løber stod modellen og tv-reporteren Ashley Graham klar bevæbnet med spørgsmål. Hugh Grant havde tilsyneladende ikke den store lyst til at være der og parerede svarene med afmålt engelskhed.

Graham spurgte først, hvad Hugh Grants yndlingsting ved at deltage i Oscar-showet var. Efter en lang pause svarede Grant, at »det er fascinerende, hele menneskeheden er her, det er vanity fair«.

Udtrykket vanity fair, hvorfra magasinet har sit navn, stammer oprindeligt fra John Bunyans »En Pilgrims Fremgang« fra 1678, men er nok mest kendt, fordi det er den engelske titel på en roman af William Thackeray. Roman handler om den britiske elites overfladiske og prangende adfærd. Magasinet Vanity Fair holder til gengæld den mest eksklusive Oscar-efterfest, men Grants litterære ironisering passede tilsyneladende ikke til et interview på den røde løber.

»Værste Oscar-interview nogensinde«

I det hele taget bærer Hugh Grants svar præg af, at han tilsyneladende tilhører den britiske overklasse. Da han bliver spurgt om, hvem der har designet Hugh Grants smoking, svarer han:

»Det kan jeg ikke huske. Det har min skrædder«.

Kyle Buchanan, der er filmskribent på The New York Times, var en af dem, der morede sig over interviewet. Han tweetede aftenen igennem fra Oscar-showet, og efter det akavede interview skrev han:

»Hugh Grant burde blive Oscarvært, jeg er dybt seriøs«.

Andre mener, ifølge CNN, at Hugh Grant ikke var morsom, men i stedet blot var uhøflig.

»Hvis du ikke gider være der, Hugh, så gå hjem. Værste Oscar-interview nogensinde,« skriver en Twitter-bruger eksempelvis ifølge det amerikanske medie.

Flere amerikanske medier har omtalt interviewet, og ifølge Buzzfeed News er Grants adfærd blevet beskrevet som respektløs og uhøflig.

Men i »Good Morning Britain« synes de to værter, at interviewet er hylende morsomt, og bemærker, at Hugh Grant er kendt for at opføre sig sådan. Særligt værten Susanna Reid griner, kan man se i en video hos The Daily Mail.

Og det giver nok mening. Ifølge flere britiske Twitter-brugere, der er citeret hos Buzzfeed News, skyldes det akavede interview formentlig forskellen på briter og amerikanere.

Men Hugh Grant selv er tidligere kommet med en bedre forklaring. Han er simpelthen ikke den høflige englænder, han ofte spiller på film.

»Jeg bliver meget irriteret, når folk synes, jeg er en flink, utilpas eller en høflig engelsk gentleman. Jeg er lidt af en skiderik, og det burde folk vide,« sagde Hugh Grant i et interview fra Entertainment Weekly fra 2016, som dengang blev citeret i The Daily Mail.

Men hvem ved, om han bare var ironisk?