Fyret efter hadsk Meghan-klumme

Først stoppede Amazon Prime deres samarbejde med Jeremy Clarkson - nu har ITV besluttet at gøre det samme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Evan Agostini
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere 'Top Gear'-vært Jeremy Clarkson er fortid hos den britiske tv-station ITV, efter han i december skrev en klumme om hertuginde Meghan.

Jeremy Clarkson har siden 2018 været vært på programmet 'Hvem vil være millionær' – men det er slut efter den kommende sæson.

Det bekræfter Carolyn McCall, chef hos ITV, overfor branchemediet Variety.

»Vi har en kontrakt til denne sæson, så det vil vi færdiggøre. Og så har vi ingen fremtidige forpligtelser,« siger hun til mediet.

Jeremy Clarksons klumme om Meghan Markle blev offentliggjort 17. december. Fold sammen
Læs mere
Foto: Caitlin Ochs.

Sagen begyndte, da 62-årige Jeremy Clarkson fik bragt en klumme i avisen The Sun tilbage i december, hvor han langede hårdt ud efter hertuginde Meghan Markle.

I klummen skrev Clarkson, at hans had til hertuginden ikke var det samme som hans had til seriemorderen Rose West, som tilbage i 1970erne og 1980erne torturerede, voldtog og dræbte mindst ti unge kvinder.

»Meghan er en anden historie. Jeg hader hende helt ned på celleniveau. Om natten er jeg ude af stand til at sove, mens jeg ligger der og skærer tænder og drømmer om dagen, hvor hun skal paradere nøgen gennem gaderne i hver eneste by i Storbritannien, mens folkemængderne messer: 'Skam dig' og smider klumper af ekskrementer på hende.«

Overfor Variety pointerer Carolyn McCall, at der ingen intern uenighed har været.

Samtidig slår hun fast, at Clarksons ordvalg i klummen ikke høre hjemme på den britiske tv-station, samt at tv-stationen reagerede med hurtigt at tage afstand.

»Vi støtter ikke på nogen måde de ord, han skrev, og der er ikke plads til det på ITV,« siger chef for ITV Carolyn McCall.

Sagen endte i en massiv shitstorm, der efterfølgende fik The Sun til at fjerne klummen.

I januar skrev Jeremy Clarskson på Instagram, at han havde sendt en mail prins Harry og hertuginde Meghan for også at undskylde over for dem.

Udover tv-stationen ITV har der også været rygter om, at Amazon Prime Video vil droppe deres samarbejde med Jeremy Clarkson.

Faktisk er det heller ikke første gang, at tv-stationer stopper samarbejdet med den 62-årige tv-vært, for tilbage i 2015 blev han nemlig fyret fra BBC efter, at han overfaldt en producer på det populære program 'Top Gear'.