Fem fede superheltefilm, du kan streame lige nu

AOK
Skærm
Guide

I denne uge har der igen været premiere på en ny superheltefilm. Her guider AOK til fem nyere superheltefilm, du kan streame.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er altid en superskurk, der lige skal onduleres, så hele universet kan blive reddet fra undergang. Det skorter ikke på gode superheltefilm, og det virker som et uudtømmeligt univers, når der skal opfindes nye helte med muskler eller overnaturlige kræfter.

I denne uge har der været premiere på »Thor 4: Love and Thunder«, og i den anledning har vi samlet fem fede og nyere superheltefilm, du kan streame i din sommerferie.

1

»Spider-Man: No Way Home«

For den udenforstående kan det virke vildt, at der kommer endnu en Spider-Man-film. Mangler verden virkelig endnu en superheltefilm med maskerede hævnere? Måske ikke. Men Jon Watts tredje film om edderkoppemanden er heldigvis værd at se.

»Spider-Man: No Way Home« begynder, hvor den forrige film, »Spider-Man Far from Home«, sluttede: Hele verden ved nu, at Peter Parker (Tom Holland) er Spider-Man. Samtidig har slynglen Mysterio (Jake Gyllenhaal) fået udbredt løgnen om, at han faktisk var helten, og at det var Spider-Man, der slog ham ihjel.

Det er svært at følge med, hvis man ikke i forvejen er med i hulen, men for de indviede er »Spider-Man: No Way Home« en kulørt og veldrejet superheltekomedie, der også handler om, hvilken slags helt og menneske Peter Parker vil være.

Spider-Man har altid været den mest menneskelige af Marvels superhelte. Han kan godt være den nye film bekendt. Filmen havde premiere i december 2021.

Læs hele anmeldelsen her.

2

»The Batman«

Når verden synes ekstra mørk, kommer superheltene og rydder op. Batman blev således født i 1939, i øvrigt sammen med sin bedste ven, den loyale og altid fattede politikommissær Gordon.

Ligesom for eksempel Iron Man og Black Panther er Batman i virkeligheden en rigmand med et hjerte af guld. Men Bruce Wayne, der gemmer sig bag batdragten, er også en følsom type, der gemmer sig i sin mancave, mens han forsøger at bearbejdet traumet efter de forældre, der blev skudt foran ham som barn. Batman har med andre ord en sårbarhed, der gør ham ekstra spændende.

Det bliver udnyttet til fulde i den nyeste film rækken om superhelten, der bærer den enkle titel »The Batman«. Denne gang er det Robert Pattinson, der har overtaget rollen – og det gør han mageløst godt, skrev vores anmelder om filmen, der havde premiere i marts 2022.

Uddrag af anmeldelsen:
»I det hele taget er filmen en mørk fornøjelse fra ende til anden – så man er parat til at tilgive den lidt oppustede spilletid på næsten tre timer, og at der nærmest er flere slutninger end i 'Ringenes Herre – Kongen vender tilbage'.

Faktisk kan man gå så langt som til at sige, at hvis du aldrig har set en Batman-film før, kan du med fordel begynde her. Og sammen med os andre allerede nu begynde at glæde dig til de to efterfølgere, der rygtes at være på vej.«

Læs hele anmeldelsen her.

3

En politisk korrekt superhelt

Der var engang for ikke så længe siden, da superhelte blev spillet af hvide mænd, mens kvinder og minoriteter havde de små biroller. Men det har i den grad ændret sig.

For nylig har vi set »Black Panther« med den første sorte superheltehovedrolle og »Captain Marvel« med den første kvindelige hovedrolle og i den kommende »Eternals« skulle der endog være en homoseksuel superhelt.

Indtil da kan man fornøje sig med »Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings«, som er den 25. film i serien – og den første Marvel-film med en asiatisk superhelt og et i øvrigt stort set kun asiatisk cast. Filmen havde premiere i september 2021.

Og den er en fornøjelse.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Den Marvel-film med en asiatisk superhelt og et i øvrigt stort set kun asiatisk cast. Og det er en fornøjelse. Ikke fordi der er et asiatisk cast, men fordi »Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings« har nogenlunde alt det, man kan ønske sig af en superheltefilm.«

Læs hele anmeldelsen her.

4

Håndmadder og bøllebank

Scarlett Johansson har som den sidste Avengers-helt fået sin solofilm i »Black Widow« instrueret af Cate Shortland. Og kedeligt er det ikke, hvis man er vild med kvinder, der slås som vildkatte. Berlingskes anmelder Kristian Lindberg kvitterer med fire Berlingske-stjerner, og filmen havde premiere i sommeren 2021.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Kedeligt er det ikke, selvom man ved vejs ende føler sig godt mør af 130 minutters håndmadder og bøllebank, og det betyder, at karakterer og miljø i »Black Widow« kun når at blive foldet ud i korte glimt, inden den næste eksplosion indvarsler mere sveddryppende stuntarbejde.«

»Til tider føler man sig hensat til et opgør i kvindernes afdeling af Mixed Martial Arts, og et filmisk forbillede kunne være Steven Soderberghs brutale slagsmålsfilm »Haywire« med den kvindelige MMA-fighter Gina Carano i hovedrollen, hvor man nærmest føler hvert nyreslag og nakkevrid på sin egen krop. Det sidste skal i min optik forstås som en god ting i en kampfilm, da det øger ens interesse for de medvirkende, at volden har mærkbare konsekvenser.«

Læs hele anmeldelsen her.

5

»Doctor Strange in the Multiverse of Madness«.

»Doctor Strange in the Multiverse of Madness« havde premiere i foråret og var opfølgeren til den første film om Dr. Strange fra 2016, hvor Mads Mikkelsen spillede en hovedrolle.

Denne gang er Mikkelsen ikke med, og filmen er ikke en af de bedste i rækken, men anmelderen kvitterer alligevel med fire stjerner, selvom han mener, at der bliver kastet med lige lovlig mange ildkugler i den nye film.

Uddrag af anmeldelsen:

»Lykkeligvis er Marvel-film som pizza og sex – selv når det er lidt halvsløjt, er det stadig godt, så hvis du i øvrigt har tygget dig gennem »Avengers«-filmene, »Spider-Man«-filmene og alle de andre, skal du selvfølgelig også bare se den her, og du skal også nok være underholdt.«

Læs hele anmeldelsen her.