Efter kritik: »Omvendt Oscar« fjerner skuespiller fra listen over nominerede og varsler ændringer i regler

12-årige Ryan Kiera Armstrong er ikke længere blandt de nominerede til en Golden Raspberry Award.

 
Se traileren til »Firestarter«, der indtil nu var nomineret til to Razzies, men nu kun er nomineret til én. Ryan Kiera Armstrong spiller hovedrollen i »Firestarter«. Video: UIP Danmark Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

The Golden Raspberry Awards, kendt som Razzies, trækker nu skuespilleren Ryan Kiera Armstrongs nominering til en pris tilbage.

Hvis hun havde vundet, ville hun ellers have været i fornemt selskab med skuespillere som Halle Berry og Sandra Bullock.

Alligevel passer det nok den unge Armstrong fint, at hun ikke længere er nomineret.

For medens andre prisuddelinger fejrer det bedste, film har at byde på, så er Razzies i stedet en satirisk prisuddeling, som hædrer de allerværste bedrifter i filmåret, der er gået. En omvendt Oscar, kunne man kalde det.

Razzies-holdet havde nomineret Ryan Kiera Armstrong til prisen for værste kvindelige skuespiller for rollen i science fiction-filmen »Firestarter«. Men Armstrong er kun 12 år gammel, og nomineringen blev derfor mødt med kritik, skriver CNN.

En af Razzies' grundlæggere, John B. Wilson, udtaler, at kritikken af valget af Armstrong som nomineret har fået dem til at indse, hvor ufølsomme de var.

»Nogle gange gør man noget uden at tænke over det. Så er der nogen, der påpeger det. Og så forstår man det. Det er også grunden til, at Razzies blev skabt i første omgang,« siger John B. Wilson i udtalelsen.

Aldrig haft til hensigt at ødelægge karrierer

Prisuddelingen har derudover varslet grundlæggende ændringer. Fremover vil Razzies kun nominere personer over 18.

»Vi har aldrig haft til hensigt at ødelægge nogens karriere (...) Vi begår alle fejl, os selv inklusive. Eftersom vores motto er »Own your bad« (Tag ansvar for det dårlige, du laver, red.), indså vi, at vi også selv skulle leve op til det,« udtaler John B. Wilson.

Razzies blev grundlagt af John B. Wilson og Mo Murphy i 1981, og siden dengang er de blevet uddelt umiddelbart før Oscar-uddelingen.

Berømte Hollywood-navne som instruktøren Paul Verhoeven, Halle Berry og Sandra Bullock er blandt dem, der er mødt op og har modtaget deres Razzie. Sandra Bullock vandt i 2010 både en Razzie og en Oscar for henholdsvis »All About Steve« og »The Blind Side«.

Halle Berry modtog en Razzie for værste kvindelige skuespiller for »Catwoman« i 2004. Hun havde sin Oscar for »Monster's Ball« med på scenen og holdt en morsom tale, som du kan se nedenfor.