Efter kontroversielt Oscarshow: Vært fik forbud mod at fortælle »upassende« vittigheder

Årets Oscaroverrækkelse trak enorme overskrifter, da en vittighed fik Will Smith til at slå komikeren Chris Rock. Nu fortæller en af showets værter, at hun selv fik forbud mod at fortælle flere jokes, der var for »upassende«.

 
Alle de store øjeblikke fra Oscar 2022. Video: AP Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter Will Smiths overfald på kollegaen Chris Rock under årets Oscar-fest har flere diskuteret, om Chris Rocks joke var for smagløs til den store scene.

Nu fortæller en af showets tre værter, Amy Schumer, at hun selv fik forbud mod at fortælle en række vittigheder, fordi de var for »upassende«.

Amy Schumer delte årets værtskab med Wanda Sykes og Regina Hall. Efter overrækkelsen har hun tydeligt taget afstand fra Will Smith, blandt andet i sit eget stand up-show 2 april, hvor hun kaldte hans overfald for en fejltagelse.

»Det var virkelig sørgeligt og det siger en masse om giftig maskulinitet. Jeg tror, at den bedste trøst vil være, hvis jeg fortæller de Oscar-jokes, jeg ikke måtte fortælle på TV,« sagde Amy Schumer, der åbenbart fik nej til tre vittigheder.

Én handlede om James Franco, der tilsyneladende har forgrebet sig på flere kvinder. En anden vittighed omhandlede den kontroversielle podcast-vært Joe Rogan, mens den sidste vittighed handlede om Alec Baldwin, der ved en fejl kom til at skyde en kollega under optagelserne på »Rust«

Vittigheden lød: »Er »Don’t Look Up« titlen på en film? Burde den ikke hellere være: »Se ikke ned i løbet på Alec Baldwins jagtgevær?«.

Schumer har tidligere taget skarpt afstand fra Will Smith. Blandt andet i et opslag på Instagram, hvor hun skrev: »Jeg er stadig chokeret, lammet og ked af det. Jeg er stolt af mig selv og af mine medværter. Men ja, jeg venter stadig på, at denne kvalmende følelser vil gå væk efter det overfald, vi alle var vidne til.«

Oscar-overrækkelsen fandt sted 27 marts, hvor Will Smith gik på scenen og stak komikeren Chris Rock en lussing som reaktion på en joke om Smiths kone, Jada Pinkett-Smith. Senere samme aften modtog Will Smith en Oscar for sin hovedrolle som Richard Williams.

Forinden havde Amy Schumer fortalt en vittighed, der kom gennem censuren:
»Tænk, efter alle de ord om kvinder og kvinders fortællinger har vi endelig fået en film om Venus og Serena Williams´ … far«.

Det er endnu uklart, hvilken sanktion Will Smith vil få for sit overfald. Indtil videre har han selv valgt at træde ud af Oscar-akademiet.