Bruce Willis' kone kommer med bøn til paparazzofotografer

Bruce Willis lider af såkaldt frontotemporal demens, eller pandelapsdemens. Nu opfordrer hans kone fotografer til at tage hensyn.

 
Bruce Willis' kone, Emma Willis, kommer med en opfordring til paparazzofotograferne om at give hendes mand, der er syg, mere plads. Video: Emma Heming Willis. Redigering: Marie Ravn Vestergaard. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Emma Heming Willis opfordrer nu fotografer og videojournalister til at tage hensyn til hendes ægtefælle, Bruce Willis.

Det sker kun få uger, efter at Bruce Willis' demensdiagnose blev offentliggjort, og knap et år efter at han indstillede sin karriere. Det gjorde han på grund af demenssymptomer, herunder såkaldt afasi, der er en samlet betegnelse for forskellige forstyrrelser af sprogfunktionen.

I en video, som Emma Heming Willis har lagt op på Instagram, siger hun, at der »stadig er behov for oplysning« om demens.

Hun har lavet opslaget, efter at Bruce Willis for nylig havde været ude at få en kop kaffe i Santa Monica, hvor fotografer blandt andet havde råbt »Yippee-Ki-Yay« – altså det, Bruce Willis i rollen som John McClane i »Die Hard« siger til skurken, Hans Gruber, spillet af  Alan Rickman – for at få Bruce Willis til at reagere.

Men det kan ifølge Emma Heming Willis i forvejen være »svært og stressende at få nogen (med demens, red.) ud i verden og navigere sikkert rundt med dem«.

»Det her er til alle fotograferne og videofolkene, som prøver at få eksklusive billeder eller videoer af min mand, mens han bevæger sig rundt i verden: Hold afstand. Jeg ved godt, det er jeres job, men måske kunne I bare lige holde afstand,« siger hun og efterspørger råd fra andre, der er pårørende til folk med demens eller eksperter i demens.

Heming Willis og Willis blev gift i 2009, og parret har to børn.

Herhjemme skete noget lignende, da Kongehuset i 2017 meddelte, at prins Henrik led af demens. I pressemeddelelsen fra Kongehuset lød det, at »det er Dronningen og den kongelige families ønske, at Prinsen fremover får den ro, som situationen påkræver«.

Det ønske valgte en række medier at efterkomme, skrev fagbladet Journalisten dengang.