Armie Hammer udtaler sig for første gang siden anklager om voldtægt og kannibalfantasier

Mediet Air Mail har gennemgået anklagerne mod skuespilleren Armie Hammer, der angiveligt har begået voldtægt og på andre måder krænket kvinder.

I interviewet med Air Mail fortæller Hammer, at han på et tidspunkt overvejede selvmord. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Delmas/AFP/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skuespilleren Armie Hammer, kendt fra film som »Døden på Nilen« og »Call Me by Your Name«, har udtalt sig for første gang, siden en række anklager om overgreb kom for dagen i 2021.

I den mellemliggende periode er han stort set ikke dukket op i offentligheden, udover at han angiveligt skulle have solgt timesharelejligheder på Caymanøerne.

Han udtaler sig nu til onlinemagasinet Air Mail, som blev skabt i 2019 af Graydon Carter, tidligere chefredaktør på Vanity Fair, og Alessandra Stanley, tidligere journalist på The New York Times.

Den lange artikel har en anslået læsetid på omtrent 33 minutter, og i artiklen forsøger journalisten at undersøge de påstande og anklager, der har været om og mod Armie Hammer:

At han havde kannibalistiske fantasier, som han dog ikke er blevet anklaget for at have ført ud i livet, at han havde voldtaget en kvinde i »over fire timer«, og at han havde manipuleret kvinder til at deltage i sadomasochistisk sex, der gik over deres grænser.

Armie Hammer selv forklarer i artiklen sine tilbøjeligheder til seksuel dominans med, at han angiveligt blev seksuelt misbrugt af en præst, da han var 13 år gammel.

»Det (krænkelserne, red.) introducerede seksualitet til mit liv på en måde, hvor det var helt uden for min kontrol. Jeg var magtesløs i situationen. Jeg havde ingen selvbestemmelse i situationen. Derefter blev min tilbøjelighed, at jeg har brug for kontrol over situationen,« siger Armie Hammer til Air Mail.

Selvom et sådant overgreb i nogen grad måske kunne forklare, hvorfor Armie Hammer har opført sig, som han gjorde, så siger han også i artiklen, at han ikke »forventer eller ønsker« at få syndsforladelse.

»Jeg vil gerne tage ejerskab over mine fejl og tage ansvar for, at jeg var et røvhul, at jeg var egoistisk, at jeg brugte folk til at gøre mig gladere, for dernæst at gå videre til den næste, når jeg var færdig med dem. Jeg behandlede folk værre, end de skulle være blevet behandlet,« siger Armie Hammer.

»Effie« fik bolden til at rulle

Historierne om Hammers adfærd kom frem, efter Instagram-kontoen House of Effie begyndte at publicere skærmbilleder af beskeder, som Hammer havde sendt til kvinden bag kontoen, en bulgarsk kvinde, hvis kælenavn er Effie.

Effie skrev, at hun blot var en af flere unge kvinder, som Hammer havde haft et forhold til, mens han var gift med sin kone Elizabeth Chambers. Siden trådte to andre kvinder frem ved navn og fortalte om Armie Hammers angiveligt grænseoverskridende adfærd.

Hammer erkender nu, at han havde flere forhold til unge kvinder, og at det blandt andet var forskellen i alder og status mellem Hammer og kvinderne, som gjorde, at forholdene var ulige, og at de måske derfor »sagde ja til ting, de ellers ikke ville have sagt ja til«.

Samme Effie anklagede Hammer for en meget voldsom voldtægt, og hun fik siden den berømte kvinderetsadvokat Gloria Allred til at repræsentere hende ved et planlagt søgsmål, der blev annonceret ved et pressemøde i marts 2021.

På pressemødet, som Effie afholdt sammen med Allred, fortalte hun, at hun gennem fire år havde et forhold til Hammer, som blev mere og mere voldelig, efterhånden som forholdet skred frem.

Da dokumentaren »House of Hammer«, hvori Armie Hammers faster fortalte om den velhavende Hammer-families angivelige problematiske fortid med vold og overgreb, blev lavet, ønskede Effie ikke at deltage i tilblivelsen. Hun har udtalt, at hun mener, at filmen »udnyttede hendes traumer«, og hun kritiserede offentligt Gloria Allred for at medvirke i dokumentarserien.

Gloria Allred repræsenterer ikke længere Effie, men om det skyldes, at Allred ikke ville repræsentere Effie, eller om Effie ikke ville repræsenteres af Allred, afhænger af, hvilket medie, man læser.

Effie har ikke villet deltage i artiklen i Air Mail. Men i en række stories på Instagram – altså opslag der forsvinder af sig selv efter et døgn – har hun afvist en del af de påstande, der fremføres i artiklen.

Armie Hammer tog i maj 2021 på et afvænningsophold for et stof- og alkoholmisbrug. I Air Mail siger han, at han nu arbejder som såkaldt »ædru ledsager«, altså en der hjælper andre ud af deres misbrug.

Los Angeles politi indledte i 2021 en efterforskning mod Armie Hammer. I september 2022 skrev PageSix, at sagen var hos anklagemyndigheden, og at man fortsat undersøgte sagen.