Hvad nu med sølvtøjet?

"Badehotellet" fortsætter med mellem stort og småt, sjov og alvor, folkekomedie og melodrama.

Var det fiskebuddingen, der var noget galt med? Eller var det kagecremen? Der var drama i køkkenregionerne på "Badehotellet", hvor fru Andersen (Bodil Jørgensen) og Fie (Rosalinde Mynster) forsøgte at udrede miseren. Foto: Mike Kolöffel. Badehotelllet sc 2518 Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Kollöffel
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var drama på »Badehotellet« i aftenens afsnit. Madforgiftning! Var det kagecremen? Skandalen lurede i horisonten, men den potentielle bombe under ferieidyllen blev af en anden beskaffenhed, end den alvorstyngede Fie (Rosalinde Mynster) havde forudset: Det var ganske vist noget med en bollesprøjte, for den »uartige« lillesøster (Mia Helene Højgaard) var blevet sengeliggende på grund af ulyksalige »omstændigheder«. Den ansvarlige jazzmusiker? Er han over alle klitter? Vi så ham i hvert fald slet ikke.

Det var faktisk, som om skyerne trak en lille bitte smule sammen om landliggere og tjenestefolk. Var der ikke ligefrem overskyet i en enkelt scene eller to? Den flinke husmand og far til fire (Henrik Birch) var truet af tvangsauktion - eller endnu værre: Tænk, hvis han måtte sælge til Anders Hoves onde bondemand? Fru Frich (Anette Støvelbæk) slår stadig smut med øjnene, hver gang hun ser ham, husmanden altså, men det umage par er endnu ikke endt i høet. Det blev kun til snak om en kornmark.

Sølvtøjet i fare?

Hendes dumme mand (Bjarne Henriksen) havde stadig travlt med at jagte sin tvivlsomme udkårne (Andrea Alma Øst Birkkjær) i København, og ville ikke hjælpe fruen med at hjælpe husmanden. Det ville heldigvis fru Andersen (Bodil Jørgensen), så nu vi da bare håbe, at høsten ikke slår fejl, så den varmhjertede hotelejerske, der alt for velvilligt optrådte som kautionist uden læsebriller, mister sølvtøjet. Eller var det hele badehotellet? Og det skal hun nok risikere, sådan som Anders Baggesens ubehagelige bankmand optrådte med skurkesmil og slebne manerer.

Jo, vi blev med mellemrum mindet om tidens usikkerhed, også hver gang kontorchef Auerland (Peter Hesse Overgaard) læste i Hitlers »Mein Kampf«, som - naturligt nok- kunne fratage enhver den erotiske lyst, og som animerede til en påmindelse om, at en krig altid starter i sproget. Var det vor egen tids debat, kontorchefen lidt kluntet sigtede til, når han talte om »den måde, vi taler til hinanden på«? Som hans yndige hustru (Cecilie Stenspil) fremførte, når hun ikke lige havde travlt med at ligge i med skuespiller Weyse (Jens Jacob Tychsen): »Hvad er det for en tid, vi lever i? Hvorfor vil menneskeheden ikke se virkeligheden i øjnene?«.
Måske vil den hellere se »Badehotellet«, kunne man svare.
Dagens ret var kogt vand og reven æble.

Bedste replikskifte: Københavnerfruen Fru Frich konverserer husmanden: »Det er så fredfyldt og idyllisk - hver gang, man ser sådan en kornmark«.
»Det er jo det, vi lever af.«

»Badehotellet«.Sæson 4, afsnit 5. Tre stjerner. TV 2 Mandag aften kl. 20.