Ud af mørket?

Teatret ved Sorte Hests nye chef, Maria Walbom Vinterberg, vender tilbage til en forestilling, hun tidligere har iscenesat samme sted, Naja Maria Aidts debutdrama »Rundt på gulvet«, sidst spillet i 1999, men nu sat på den lille scene med ny rollebesætning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er stadig en ret rørende og urovækkende lyrisk-realistisk psykodrama om den skizofrene enspænder Christian, der i sin isolation i etageejendommen har sin egen religiøst forklarede verden med systemer, Elvis og sig selv som frelseren - ansporet, trøstet og kuet af vrangforestillingen Gloria.

 Indtil en uforstående hjemmehjælpervikar med hjertet på rette sted og egne problemer i bagagen forsøger at lokke ham ud af skallen. Paw Henriksen med den fine evne for det både det introverte og det helt åbent umiddelbare yder en fremragende, indlevet præstation som Christian, mens Annette Støvelbæk er sødmefuldt hverdagsrørende som hjemmehjælper på frelsermission. Unge Rosalinde Mynster savner til gengæld skoling og autoritet i den vanskelige rolle som indre dæmon. Stykket er en bagatel med åben slutning, men fint forløst.