Til døden jer skiller

»Lovesong« er en køn, lille hyldest til hverdags­livets medgang og modgang.

Virkelighedens mangeårige ægtepar Baard Owe og Marie Louise Coninck er helt rørende som det lykkeligt-ulykkelige ægtepar. Foto: Erik Refner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad er det, de forbereder, det gamle ægtepar i britiske Abi Morans stykke »Lovesong«, som det turnerende Nepo Teatret sender landet rundt og også senere spiller på Folketeatrets intimscene, Hippodromen?

Selv om de forsøger at gennemføre deres daglige ritualer – børster tænder, går i seng, forbereder søndagsmiddagen – så skal der ikke meget til for at gætte, at det er hendes exit fra jordetilværelsen, de planlægger. Hun er syg, og nu forsøger de at holde sammen på det hele inden den iscenesatte afskedstime, mens minderne samtidig vælder ind over dem. Fortid og nutid flyder sammen i krydsklippende scener mellem det gamle par og deres unge alter egoer. Scener fra deres tidlige liv, dengang de var unge, væves nemlig ind i nedtællingen. Vi følger dem gennem hendes insisteren på at få en karriere, hører om deres respektive utroskabsaffærer og deres smertefulde accept af den kendsgerning, at de ikke kan få børn – med en kat på sidelinjen som erstatning.

Et rigtigt smil-gennem-tårer-stykke med andre ord, men heldigvis ikke helt så sentimentalt, som det lyder, for en rå humor stikker også fjæset frem. Og heldigvis er forestillingen iscenesat af Kaspar Rostrup, som giver både det søde og det skrappe, hvad det skal have, og han er en af landets bedste personinstruktører.

Virkelighedens ægtepar

Virkelighedens mangeårige ægtepar, Baard Owe og Marie Louise Coninck, er helt rørende som det lykkeligt-ulykkelige ægtepar, hvis pressede situation giver sig udslag i nervebetonede udfald. Og Marie Askhave og David Owe tolker kønt det unge pars op - og nedture. Sammen får de det, der ellers let kunne kamme over i alt for klæg sentimentalitet, til at blive en køn lille sorg-munter bagatel om det daglige liv sammen.

Hvad: »Lovesong« af Abi Moran.

Hvem: Oversættelse: Marie Askehave. Iscenesættelse: Kaspar Rostrup. Scenografi: Johanne Eggert. Musik: Fuzzy.

Hvor: Turné rundt i landet. Folketeatret, Hippodromen; 30. okt. - 9. nov. Svalegangen, Aarhus: 13. nov. - 16. nov.