Kærlighedens univers

Dansk Danseteater drager på turné med fint blandet program af nye og gamle værker.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er gnist og glød hos Dansk Danseteater i deres nye turné-program ”Love”, som i januar og februar kan ses i 16 danske byer plus Malmø. Et program, der kredser om kærlighedens møder, brud, kejtede tiltag, ømhed og glæde. Kompagniets succesrige leder, Tim Rushton, er selv koreograf til det skønne, jazzede og musikalske værk ”Love”, der har givet navn til turnéen og lørdag havde danmarkspremiere i Dansehallerne.

Til bl.a. Louis Armstrongs version af ”What a wonderful world”, Jan Johanssons ”Jazz på Svenska” og trommesoloer i swing- og latin oplever vi seks dansere på forventningsfuld jagt efter kærligheden. Her er herlige vrik og vrid i hofterne, høje benspark og sjov gestik i den dynamiske og fantasifulde koreografi. Men der er også blues-stemning med lange, seje træk og raffinerede løft, når Fabio Liberti og Maxim-Jo Beck McGoshs danser duo til balladen ”My funny Valentine”. Programmets andet nye værk, ” – and I for you” om bl.a. minder og savn er skabt af kompagniets brasilianske danser og talentfulde koreograf Alessandro Sousa Pereira.

Han har sans for struktur og har givet et på én gang energisk og blidt bevægelsessprog til danserne, heriblandt den nye Owen Ridley-Demonick, der er en fin performer i både dans og tale. Og både her og i Pereiras dynamiske ”Crossing Silence” fra 2009 fænger den skønne kropsækvilibrist Nelson Rodriquez-Smith øjet. Det gør han også sammen med McGosh i et godt gensyn med den finurlige og følsomme duo fra Tina Tarpgaards Reumert-vinder ”Frost” til Leonard Cohens ”Take this Waltz”.