Jungleløjer i Ølstykke

Teater. »Junglebogen« Ølstykke Sommerteater imponerer med deres musicalversion af »Junglebogen«, dramatiseret af Carl-Erik Sørensen og instrueret af Jan Hertz.

Der er teenageoprør i luften, når vi når til slutningen af 1. akt af »Junglebogen.« Drengen Mowgli vil pludselig have sit eget værelse og begynder at gå til abefest og tale grimt til sine forældre.

Og forældreparret to handyr, bjørnen Baloo og panteren Bagheera, spørger sig selv, om der mon var noget, de kunne have gjort anderledes, mens Mowglis papmor, den psykoanalyserende og hypnotiske kvindelige slange Kaa, skal til at skifte ham.

Moderne mennesketyper og familieliv i mange forskellige afskygninger spejles raffineret i Ølstykke Sommerteaters herlige musicalversion af »Junglebogen«, som spiller under åben himmel på amfiscenen ved Ølstykke Bibliotek. Og ikke bare familieliv, men også tidens fedmediskussioner og fitnessdyrkelse, showbiz og safariturisme er emner, der kommer under kærlig behandling i den skønne forestilling for hele familien.

Yderst elegant og hamrende dygtigt har revyforfatteren Carl-Erik Sørensen dramatiseret Kiplings kendte roman, så den fuld af sjove og spidsfindige ordspil påén gang taler til både børn og voksne. Dertil kommer Thomas Pakula og Jens Krøyers velkomponerede sange i alt fra pop- og funk- til latinstil. Og konsekvent og sikkert har Jan Hertz instrueret de meget velvalgte skuespillere, der optræder i Kristian Vang Rasmussens fine dyrekostumer og saftigt grønne scenografi, som med et trylleslag har forvandlet Ølstykkes grå beton til en frodig jungle med både flod, banan- og kokospalmer.

Knusende varm og dejlig er Max Hansen som den store, omsorgsfulde og altopofrende Baloo med klovnelook, der dasker laks ved floden og håndhæver jungleloven. Perfekt er Runi Lewerissa i rollen som den forfængelige sorte panter Bagheera, der hylder friheden og må sove om dagen for at kunne gå på arbejde om natten og har svært ved at påtage sig forældrerollen.

Kirsten Price er et skår af en slange med rigtig god musicalstemme, og Jens Andersen pendulerer flot og ubesværet mellem rollerne som den sleske shakal Tabqui, Abekonge og tumpet turist. I skikkelse af shakalen fungerer han også som intrigant spindoktor for junglens selvglade superstar, tigeren Shere Khan, der stiller op som politiker, men samtidigt overvejer halvdagsjob i en dyrepark. Fin er Torben Sekov som den affekterede stribede hankat, Shere Khan, der ikke tåler, at man nævner ordet alder, og den 12-årige Frederik Vad Nielsen, der alternerer med Sebastian Elkrog Sørensen, var onsdag en charmerende Mowgli, som forståeligt nok bliver forelsket i den søde pige, Thea Maria Schok Jeppesen.

Respekt for hinanden, lige meget hvor vi er født, lyder budskabet i den sidste sang i »Junglebogen«. Og respekt for Ølstykke Sommerteater og deres imponerende musicalproduktion, som til efteråret heldigvis også skal på turné rundt i landet.