Glimtende guld og solenergi

Koreografen Camilla Stage har lavet en ny forestilling ved navn "Golddiggers under the Sun", der spiller i Dansehallerne 9.-20. november.

Camilla Stages »Gold Diggers under the Sun« glitrer og glimter. Foto: Thomas Petri Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med premiere dagen efter præsidentvalget i USA er det svært ikke at få associationer til Donald Trump og hans kone, når man hører titlen på Camilla Stages nye danseforestilling: »Gold Diggers under the Sun«. Men koreografen har nu nok ikke tænkt i så personlige baner, da hun kreerede sit nye guldglimtende værk for ni dansere, der bl.a. viser menneskets griskhed, urdrifter og dyrkelse af såvel ydre som indre rigdom.

Der er mange kostumeskift i forestillingen, der starter med at sætte fokus på forbrug og modeverden, når danserne iklæder sig masser af gevandter, går catwalk-inspireret gang og poserer med absurde grimasser. Med skingre jernbanelyde som rytmisk baggrund forvandles de dansende kroppe til pulserende skulpturer og kropsmaskiner, der sender tankerne til guldgravernes arbejde i minerne.

Men forestillingens forløsende, befriende og bedste øjeblikke kommer, når de ni dansere som tændt af både en indre gnist og solens varme stråler herefter på skift til vuggende afro-orientalske rytmer solo eller to og to folder sig ud med glæde, energi og løssluppen frihed i kroppen.

Iklædt guldglimtende kostumer ser vi senere danserne i fri hoppedans og rituelt prægede indslag med både showprægede synkrone bevægelser og rullende cirkeldans nede på gulvet. Men flere sekvenser bærer for meget præg af stor ståhej for ingenting, trækker i langdrag og fremstår ikke helt klart i forestillingen, der vil lidt rigeligt.

Sidste år præsenterede Camilla Stage »Suite of Touch« med dansere i udelukkende aldersklassen +40. Denne gang er danserne aldersmæssigt blandede, men det er ikke mindst +40-danseren Jean-Hugues Miredin, der igen fascinerer med sin musikalitet og rytmesans, og der er fint samspil mellem ham og japanske Rumiko Otsuka. På premiereaftenen blev Jan Vesala desværre skadet undervejs og manglede i forestillingens sidste del.

Hvad: Gold Diggers under the Sun
Idé, iscenesættelse og kostumer: Camilla Stage.
Koreografi: Camilla Stage og danserne.
Lyddesign: Mikkel Engel Gemzøe.
Hvor: Dansehallerne, sidste dag 20. november.