Forelskelse på den pæne måde

Musical. »Forelsket i København«.Københavns Havneteater er som amatørteater sluppet godt fra musicalprojektet »Forelsket i København«. Men man kan undre sig over valget af forestilling.

Hovedpersonerne Jan og Maj i skikkelse af Kenneth Christensen og Pernille Bornudd, der bliver forelsket i København. Foto: Jakob Boserup<br> Fold sammen
Læs mere

Er du enig?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Sikke et premierevejr fredag aften på musicalen »Forelsket i København«. Man er lige ved selv at blive forelsket i sin egen by, som man sidder der på tilskuerpladserne ved siden af Den Sorte Diamant og skuer ud over havnen bag den flydende scene i det smukke lys fra aftensolen.

Men der er også noget forstemmende over denne premiereaften. For København er vel en hovedstad med ambitioner om at være en moderne metropol. Derfor kan man undre sig over, at Københavns Havneteater der har en erklæret vision om at være nyskabende teater i form og udtryk og er støttet af Københavns Kommune og Københavns Havn år 2007 vælger at opføre en musicalversion af en film fra 1960. En musical der ligesom filmen afspejler en tid og nogle kønsrollemønstre fra før ungdomsoprøret, og hvor alt er såre pænt og nydeligt.

Bent Fabricius-Bjerres velkomponerede og stadigvæk yderst iørefaldende 1960er-slagere, der er rygraden i musicalen, har med Rasmus Hansens sikre arrangementshånd fået en ansigtsløftning med bl.a. pop-, rock- og houserytmer. Det gør imidlertid ikke den romantiske kærlighedshistorie mere nutidig.

Til gengæld er der selvfølgelig ting i historien om den svenske pige Maj, der tager båden over Sundet for at få sangundervisning i Tivolis by, der gør den egnet til sommermusical i Københavns Havn. Og meget oplagt er bl.a. Tivolis pantomime-figurer, karrusel og garde inddraget i musicalen, hvortil Doina Florian har skabt en enkel og velfungerende stilladsagtig scenografi samt et væld af fine, enkle kostumer, inklusive kjoler med Nyhavns huse, der raffineret matcher de små modelhuse på scenen. De i alt omkring 50 medvirkende skuespillere, sangere og dansere er alle frivillige amatører, mens folkene bag forestillingen er professionelle. Den 26-årige Pernille Bornudd og den 24-årige Kenneth Christensen, der har hovedrollerne som henholdsvis den svenske pige Maj og den danske jazzmusiker Jan, som Maj forelsker sig i i København, klarer sig begge sangmæssigt rigtig flot. Deres stemmer klæder hinanden, og især hun har god sans for at agere på scenen.

Per Sohl, der også instruerede Københavns Havneteaters opsætning af »Den lille Havfrue« i 2005, har formået at give persongalleriet karakter. Nu skal rollerne bare holdes, så de ikke bliver overspillede.

Masser af varieret dans faktisk for meget er der også i musicalen. Koreografen Anja Gaardbo har i de forskellige indslag til bl.a. jazz-, charleston- og latinmusik fundet et passende teknisk niveau til de mange dansere i aldersgruppen 8 til 22 år. Ikke mindst de tre dynamiske teenagedrenge fænger øjet. Som den ene udtaler i programmet, kan han selvfølgelig bedst lide hiphop. Det er der ikke meget af i denne retroudgave af »Forelsket i København«. Måske kunne det være en idé for Københavns Havneteater i fremtiden at skele til netop hiphop eller andre nutidige, urbane kunstformer.

Men når nu valget i år er faldet på»Forelsket i København« som sommermusical i 1960er stil, må man sige at Københavns Havneteater med amatører på scenen er sluppet godt fra projektet. Titelmelodien er ikke til at ryste af sig, når man igen forlader havnen.

»Forelsket i København«. Instruktør: Per Sohl. Oprindeligt manuskript: Henning Bahs og Finn Henriksen. Komponist: Bent Fabricius-Bjerre. Musikarrangør: Rasmus Hansen. Sangtekster: Volmer Sørensen, Murray Grand, Fenrik og Rasmus Hansen. Vocal coach: Janne Wind. Scenograf: Doina Florian. Koreograf: Anja Gaardbo. Koreografiassisten: Marwan Spahi. Producent: Nanna Sørensen. Københavns Havneteater, fredag. Sidste dag 12. august.

Læs mere på på www.havneteater.dk

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse