Femstjernet dansefest i Politigården

Copenhagen Summer Dance med Dansk Danseteater og internationale gæster fejrer tiårsjubilæum med dynamisk dans og russisk korsang. Og hvor er Politigårdens cirkelrunde søjlegård et fantastisk flot rum.

Dansk Danseteaters nye italienske danser Lucia Pasquini med det russiske mandskor Arken i baggrunden. Foto: Henrik Stenberg Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvor er det bare et fantastisk flot rum. Sådan tænker man hvert år, når man træder ind i Politigårdens cirkelrunde søjlegård for at opleve Copenhagen Summer Dance, der i år fejrer tiårsjubilæum. Og til premieren mandag blev der heldigvis ikke brug for det nydesignede kæmpesejl, der kan spændes ud over gården i tilfælde af regn.

Så sammen med dansen og musikken på scenen kunne man også nyde den smukke sommerhimmel over Politigården, der i øvrigt kan fejre 90-årsjubilæum i år.

Som så mange gange før har Copenhagen Summer Dance, der præsenteres af Dansk Danseteater med Tim Rushton i spidsen, en både nordisk og international profil. Og som altid er musikken en væsentlig medspiller.Flere medlemmer af Tim Rushtons superdygtige kompagni er ikke bare dansere, men har også koreografisk talent, og programmet åbner med en følsom og ekspressiv duo, som græske Stefanos Bizas har koreograferet til sig selv og spanske Alba Nadal fra Den Kgl. Ballet.

En garvet koreograf fra Dansk Danseteaters egne rækker er brasilianske Alessandro Sousa Pereira, der sammen med sin italienske kollega Fabio Liberti står for koreografien til Dansk Danseteaters næste store produktion »Carmina Burana«, skabt til Carl Orffs storslåede musik. Fra dette nye værk får vi to uddrag, der begge har et originalt bevægelsessprog med danserne i trippende og kejtede bevægelser og en både komisk og grotesk mimik, der sender tankerne til bl.a. Michael Kviums malerier. Hele tiden er der musikalitet og præcision i bevægelserne, og begge smagsprøver giver appetit på at se mere.

Dynamiske gæster fra Holstebro

En rigtig god idé er det, at Tim Rushton i år har inviteret Marie Brolin-Tanis nye, unge, dynamiske Black Box Dance Company fra Holstebro til at være med i Politigården. Fra kompagniets store debutværk »Viva, Vive!«, der er skabt i samarbejde med brasilianske dansere, ser vi nu den rituelt inspirerede del, »Rite«, som netop også er koreograferet af Alessandro Sousa Pereira.

Klædt i jordfarver folder de tolv dansere sig ud i kraftfulde, seje og duvende bevægelser med markante arme og hænder i den plastiske dans til brasilianske trommerytmer.Det russiske mandskor Arken fra Skt. Petersborg, der før har gæstet Copenhagen Summer Dance, fylder nu igen Politigården med smukke stemmer. En sjov overraskelse er korets opførelse af toreador-sangen fra »Carmen«, der inkluderer entré på et Segway-køretøj, og meget fint er samspillet mellem korsang og den sensuelle solodans, som Tim Rushton har koreograferet til Dansk Danseteaters nye dejlige italienske danser, Lucia Pasquini.

En lille balletperle på programmet er Christopher Wheeldons skarpe og figurative pas de deux fra »Polyphonia« med dansere fra Norges National Ballet. Og så præsenterer Tim Rushton selvfølgelig uddrag fra sit seneste store værk, »Black Diamond«, med Dansk Danseteater i topform på det alt i alt flotte, generøse og let tilgængelige jubilæumsprogram, der kan opleves ganske gratis.Hvad: »Copenhagen Summer Dance«.


Hvem: Dansk Danseteater, Black Box Dance Company, Norges Nationalballet og mandskoret Arken.

Hvor: Københavns Politigård, sidste dag 17. august.