F for Nykøbing

Fornøjelig og fremadrullende. Årets Nykøbing F. Revy er en gedigen gennemsnitsrevy.

Trods et ironisk knæfald for ungdommen med Flemming Krøll (i midten) som rapstjerne og damerne Jeanne Boel og Pernille Schrøder som kræs, er alt ved det gamle i Nykøbing F. Revyen. Fold sammen
Læs mere

Hvad står F'et i Nykøbing F .for? Det ved vi jo godt, det står for Falster. Men hånden på hjertet: Hvad kender de fleste egentlig byen for? Rigtigt: Fra revyen. Og derfor må det også være på sin plads at se lidt på, hvad bogstavet kan betyde i forhold til den. Det første F må være F som i Flemming Krøll. Han har nu drevet revyen i tyve år - med en enkelt afbrydelse. Og det har han gjort godt. Revyen er vel nu nummer to i hierarkiet efter Cirkusrevyen, i hvert fald på denne side af vandene. Vi er altså i revyens superliga - og i år er anretningen da også topprofessionel som vanligt. Krøll selv gør atter stor lykke som den meget lokale entreprenør Henning - foor helvede da! Denne gang fungerer han som rejseguide til de skrantende Sydhavsøer, hvis mange slogans står i kø. Tag nu den lokale variant af »Se Venedig og dø«: »Se Gedser og bliv rigtig skidt tilpas.« F'et kunne også stå for Frederiksen: Joy Maria Frederiksen har vist sig at være en dygtig instruktør, der kan skabe en god fordeling og få revyen tjept og professionelt over scenen med musikaliteten i højsædet: model Cirkus revyen - bare uden dansemus og korte brandere. F som i fart og fermt.

Kontant revykomik

Eller hvad med F som i frueflæsk? Jeanne Boel viser sig i hvert fald endnu engang i al sin pragt - og lidt til - som den smældfede, usmilende kone med den slæbende københavnerjargon - denne gang på vej i vandland. Glad for sport - Ritter Sport! Kontant og veludført revykomik af solideste slags. Forestillingens clou. Det er ellers ikke fordi spindesiden har det store at rive i: Pernille Schrøder, der jo ellers er et jern i enhver revy med sin energi og sin gode stemme, må kæmpe med at skulle være Anders Lund Madsen i en lang monolog, hvor han kommenterer klimatopmødet: Alt for mange lag i en Vase & Fuglsang-tekst. Den knalddygtige forfatterduos ideer kan ramme klokkerent, men nogle gange også blive lidt for fikse. Så går Tom Jensens vise som katolsk præst renere igennem. Er Tom Jensen i det hele taget ikke den perfekte revyskuespiller med sit mageløse kropssprog, sine mange grimasser, sin både tilbagelænede og edderspændt tydelige spillestil? Grov og raffineret - F som i fuldkommen? Niels Olsens vise er ikke så lidt ondskabsfuld: »Jeg kan virkelig ikke se, hvad er problemet? / I kan se, vi selv administrer' systemet«. Skarp leveret. Fidel og farlig. Og så må vi ikke glemme F som i Frederik: Den driftssikre elegantier Karsten Jansfort dukker op som den fnisende og beduggede Kronprins, der holder tale for mor - og i øvrigt er træt af at vente på at komme til. Forfatterne? En blandet landhandel - Carl-Erik Sørensen har skrevet meget. Det meste habil rutine: En lidt lang hospitalsvaudeville dominerer første afdeling. Ellers? Lidt vrede islændinge, lidt klimaindifferente danskere, lidt DING-DONG-hvad-skulle-det-være, lidt goddag-og-tak-fordi-i-kom. Fornøjeligt folkeligt, fermt og fremadrullende uden de store højdepunkter. En gennemsnitsrevy, der kommer fint over scenen. Fik vi alle F'er med? Nykøbing effektiv!