Breakdansere giver Rasmus Klump lidt tiltrængt action

Den søde, pandekageglade bjørn Rasmus Klump er tilbage i Tivoli i en fin forestilling – især for de mindste.

Hygge-hejsa: Musicalen om Rasmus Klump og vennerne er et godt alternativ til en biftur. Foto: Tivoli Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anbefales til alle fra tre til 99 år. Ja, så har man da på forhånd ikke udelukket nogen til Tivolis familiemusical »Rasmus Klump – på eventyr«.

Meeeeeen, det vil nu nok være en fordel, hvis man har en eller flere unger i den yngste skala med under armen. For forestillingen – der er skabt af Holbæk Teater og oprindelig havde premiere sidste år, men nu er tilbage med ny besætning – er så udpræget målrettet de mindste og tilbyder snarere hyggelig handling frem for action-packed adventure.

Vi er i Vilhelm Hansens kendte univers, hvor den nysgerrige og pandekageglade bjørn Rasmus Klump bygger det gode skib »Mary« med vennerne pingvinen Pingo, Pelikanen Pelle og hvalrossen Hr. Skæg og drager på eventyr med mor Klumps formaning i baghovedet: »Husk nu ikke at få våde bukser, Klump«.

To dansere er et scoop

Hjem-ude-hjem; og efter godt en time med Sofia Karlssons velfungerende koreografi på Glassalens lille drejescene, er Klump da også tilbage i moders pandekagefavn – længere må det heller ikke tage, før både børn og voksne begynder at bevæge sig uroligt på stolene.

Der sker egentlig ikke så forfærdelig meget, men vitserne og den visuelle komik er i fin børnehøjde, og vi får en sikker og nærværende afvikling af de kendte Rasmus Klump-sange fra ensemblet med bl.a. Frederik Ømann som Rasmus Klump, Ene Øster Bendtsen som moderen – med flere – og Karoline Munksnæs som Pingo, Kunne man savne lidt flere nuancer i samspillet mellem ikke mindst Klump og bedstevennen Pingo? Jo, det kunne man måske nok, men på den anden side: Det er jo ikke Shakespeare, instruktøren Brian Kristensen har iscenesat!

Forestillingens scoop og originale greb er dog de to breakdansere, Aleandro Karipidis og Ferhat Düz, der står for imponerende moves og halsbrækkende akrobatik som de to sidekicks Pildskaden og Gøjen. På et tidspunkt bærer de også en kæmpe hval rundt blandt publikum – dét giver lidt tiltrængt action til al den sødmefyldte hygge.

Hvad: »Familiemusicalen Rasmus Klump – på eventyr«.

Hvem: Instruktør: Brian Kristensen. Med: Frederik Ømann, Ene Øster Bendtsen, Dan Schlosser, Sofia Karlsson, Karoline Munksnæs m.fl.

Hvor: Glassalen i Tivoli. Til 17. august.