Bim, Bang, busse - Carsten Bang leverer klassisk comedy

Carsten Bang leverer klassisk comedy uden de store dikkedarer i showet »Dyret!«.

Fra abe til menneske – Carsten Bang causerer over forholdet mellem mennesker og dyr. Foto: Mew Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sin essens er standup-comedy en mand (M/K) på en scene med en barstol, et glas vand og en mikrofon. Dét setup mestrer veteranen Carsten Bang, der har været på den danske standup-scene i mere end 20 år.

Og selv om den erfarne komikers nye one man-show, »Dyret!«, benytter sig af en klassisk, rød »evolutions-scenografi«, der viser abens udvikling til menneske som baggrund, skal man ikke tro, at han bevæger sig ud i noget teater-halløj hér. Klassisk standup fra en klassisk komiker, som vi fra begyndelsen gerne vil være i selskab med. Han får os til at føle os velkomne, inddrager sikkert publikum i sine rutiner, kan godt ty til en plathed eller tre, men er aldrig arrogant – han griner med os, ikke af os.

Bang vil undersøge det civiliserede menneske, siger han: »Fra Big Bang til lille Bang« – om vi egentlig er mere kultur end natur, eller om vi stadig er styret af dyriske lyster. Dét, og så i det hele taget bare en masse dyre-jokes, er omdrejningspunktet. Han er typen, der observerer, men også læser sig til sine punchlines – i bøger, aviser og på nettet. En online-bedemand er Bang for eksempel faldet over, og skal man så scanne de døde og brænde dem på CD? spørger han. Mens et opslag på dyrlaegevagten.dk giver et af showets bedste bits om heste og de mærkelige sygdomme, dette dyr kan lide af: Albuesvamp, for eksempel, »hvor sidder det egentlig?«

Massevoldtægter blandt ænder, katte med magnet-halsbånd og Dan Jørgensen med pels er nogle af de mange andre emner, vi runder, mens grinene ruller som fine bølgeskvulp. Ét samlet narrativ, der binder showet sammen, forbliver dog mest af alt et postulat i programteksten, og komikerens udgangsbøn om at »huske at slippe dyret løs« har egentlig ingen dybere resonans.

Dertil er Carsten Bang i virkeligheden også en alt, alt for klassisk standup-komiker.

Hvem: Carsten Bang.

Hvad: »Dyret!«.

Hvor: Viften i Rødovre torsdag aften. Turné i hele landet til 15. november.