»Badehotellet« begynder at ligne en rigtig TV-serie og ikke bare en nødtørftigt sammenflikket folkekomedie

Tredje afsnit af denne sæsons »Badehotellet« tonede den anstrengte skrivebordskomik ned for i stedet at stille ind på de menneskelige dramaer.

Fru Fjeldsø (Birthe Neumann) ser skeptisk til, mens den ulykkelige fru Frigh (Anette Støvelbæk) sjusker med bridgespillet.Edith (Ulla Vejby) serverer. Foto: Mike Kolöffel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Kollöffel

»Et galehus!«

Det når Birthe Neumanns skrappe Fru Fjeldsø at vrisse hele to gange i løbet af tredje afsnit af denne sæsons »Badehotellet«. Der er ikke styr på noget som helst, mener feriedyllens stramtandede vogter.

Men har hun nu helt ret i det? Faktisk må selv den mest skeptiske anmelder nær Dem bide i en sammenrullet stofserviet med tilhørende nypudset servietring og anerkende, at »Badehotellet« i flere scener var ved at ligne en rigtig TV-serie og ikke bare en nødtørftigt sammenflikket folkekomedie.

Ret skal være ret.Og her tænker jeg ikke kun på dagens ret i køkkenet, som vist nok var fiskefrikadeller.

Der var for eksempel ved at gå »Mad Men« i den, da Peter Gantzler dukkede op som alvorsstemt reklamebureaudirektør, som var interesseret i at hyre Amanda. Han ville have »et kvindeligt blik på det, vi går og laver«.

Om han også vil have et kvindeligt blik på noget andet, må tiden vise.

Og den frustrerede Fru Frich (Anette Støvelbæk) gennemlevede i en række fine scener sin helt egen lille hverdagstragedie: Ægtemanden (Bjarne Henriksen) er tilsyneladende i gang med at realisere sig selv og muligvis fabrikken i et anfald af panikalder, der hjemme i hovedstaden førte ham helt op under taget til den bortkomne eks-elskerindes hybel og en slikket vicevært hentet lige ud af dansk filmskat (Kristian Holm Joensen).

Slingrende accent

Og minsandten om ikke den store verden bankede på, da kusine Mitzi (Anne Bergfeld) med religiøs forklarelse i de blanke øjne åbenbarede sig som nynazistisk Hitler-Mädel med racehygiejniske tilbøjeligheder. Umiddelbart ikke den mest faretruende repræsentant for Det Tredje Rige - mon ikke der dukker andre op langs Vestkysten ved en senere lejlighed?

Nu vi er ved Mitzi: Hun kunne starte med lidt etnisk udrensning af sin egen slingrende accent.

Og et andet lille drama, der fik porcelænet til at klapre, indfandt sig, da jazzcharlatanen Jesper (Jens Sætter-Lassen)  tilsyneladende havde gjort »det« med den Fies livsglade lillesøster (Mia Helene Højgaard) i klitterne. At han var en skidt karl kunne man godt have forudset: Han tager jo ikke engang hatten af, når han går indenfor.

Gald for lidt, jo jo. Men det klædte »Badehotellet« at tone den anstrengte, skrivebordskomik en anelse ned for i stedet at stille finere ind på det menneskeligt plausible drama. Mere af det, tak.

Bedste replik: Skabsbøssen grev Ditmar banker på hos sin tidligere elsker i feriehytten ved aftentide: »Jeg håber ikke, det er for sent.«

»Badehotellet«. Sæson 4, afsnit 3. TV 2, mandag kl. 20.