Bestyrelsen på Det Kongelige Teater vil have fyret koreograf tilbage

Bestyrelsesformand Bertel Haarder håber, at Det Kongelige Teater vil genoptage samarbejdet med balletskaberen John Neumeier.

Arkivfoto: Bestyrelsesformanden ved Det Kongelige Teater håber, at teateret vil genoptage samarbejdet med John Neumeier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Georg Wendt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater Bertel Haarder er ikke tilfreds med, at teatrets samarbejde med den amerikansk-tyske stjernekoreograf John Neumeier er ophørt.

Det fortæller han i en kort kommentar til Kulturprogrammet Babylon på 24syv.

»Jeg håber inderligt, at parterne finder sammen, så vi kan spille John Neumeier igen på teatret. Nikolai Hübbe er kunstnerisk leder. Jeg kan ikke love eller gennemtvinge noget. Jeg kan alene håbe,« siger Bertel Haarder, som ikke ønsker at kommentere yderligere på sagen.

24syv har været i kontakt med yderligere to bestyrelsesmedlemmer fra Det Kongelige Teater. De vil ikke kommentere selve sagen, men fortæller, at de bakker op om Bertel Haarders udtalelse.

Politiken kunne i sidste uge afsløre, at Det Kongelige Teaters balletchef Nikolaj Hübbe har valgt at afbryde samarbejdet med John Neumeier.

Teatrets kommunikationsdirektør Magnus Restofte udtalte i den forbindelse til Politiken, at der i en længere periode havde været en konflikt mellem Nikolaj Hübbe og John Neumeier.

Han fortalte desuden, at der havde været »udfordringer med arbejdsmiljøet og samarbejdet med John Neumeier« under prøveforløbet på balletten ’En skærsommernatsdrøm’.

John Neumeier har i mange år opsat en lang række populære balletter på Det Kongelige Teater. I maj 2022 kom koreografen for alvor i offentlighedens søgelys, da hans opførsel af balletten »Othello« blev taget af plakaten efter kritik fra Det Kongelige Teaters dansere.

24syv har prøvet at få en kommentar fra balletchef Nikolaj Hübbe og teaterchef Kasper Holten, men de har ikke ønsket at stille op.