Singleliv og straks-skilsmisser bliver Danmarks undergang

Kaos er det uundgåelige resultat, når folk fravælger det rige følelsesliv, som et haltende parforhold kan byde på, mener filosof og sognepræst Erik Stevns.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg skal være den sidste til at male Fanden på væggen på baggrund af hvor populær singlekultur og skilsmisser er blevet, også blandt de yngre generationer.

Imidlertid vil jeg forsigtigt anføre, at singlelivets øgede popularitet og den nye mulighed for at blive hurtigt skilt på nettet med omtrent 94 % sandsynlighed fører til, at Danmark ender i kaos og opløsning.

Vi kan starte med singlerne, der kækt påstår, at de har det godt i deres eget selskab. Uden at kende for mange af disse kærlighedsløse individer kan jeg med stor sikkerhed sige, at de snyder sig selv for et rigt følelsesliv med kompromiser, forpligtelse, skyld og benægtelse.

Hvem foretrækker en friweekend med shopping, byture og brunch frem for en trygt pinagtig søndagsfrokost med partnerens småracistiske forældre? Hvem foretrækker glad selvtilstrækkelighed frem for den velkendte snert af tvivl og desperation, når endnu en bryllupsdag nærmer sig?

Og er man ikke bare egoistisk, når man undlader at dele sin bolig og sine daglige neuroser med en anden? Ikke blot nægter singlemanden eller -kvinden at arbejde halvhjertet videre på et haltende og sexløst forhold - vedkommende gider ikke engang gå ind i forholdet til at begynde med! Skamløst!

På samme måde gør de hurtige skilsmisser det alt for nemt at forlade en ægtefælle med tamme begrundelser som “Jeg føler væmmelse ved alt på hans krop undtagen tøjet” eller “Vores sidste skænderi endte med ordene ‘cyanid’ og ‘cornflakes’”.

I gamle dage ville ægtepar kæmpe videre, men i dag vil de hellere ud og være singler igen. Ud fra en hurtig beregning kan jeg konkludere, at denne tendens vil føre til landets opløsning omkring år 2027.

At droppe forhold, ægteskab og familieliv er derfor ren egoisme, både over for ens endnu-ikke-eksisterende partner, ens ufødte børn og, vigtigst af alt, samfundet.

Hvis Danmark skal bestå som nation også fremover, er det derfor af allerstørste vigtighed, at vi får sat en stopper for denne udvikling med det samme.